77-årig mand dræbt af kæle-kænguru

Kæledyr

02/01/2023

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En vild kænguru er mistænkt for at have dræbt en 77-årig mand, der holdt den som kæledyr.

Mand dræbt tidligere på dagen

Søndag eftermiddag blev politiet kaldt ud til en mand med svære kvæstelser i den tyndt befolkede by Redmond i det vestlige Australien. Det oplyser politiet.

"Det formodes, at manden var blevet angrebet af kænguruen tidligere på dagen," sagde en talsmand for statspolitiet.

En ambulance blev kørt til stedet. "På ejendommen var der en kænguru, der forhindrede ambulancepersonalet i at få adgang til den kvæstede mand."

Politiet meldte, at de var nødsaget til at skyde og dræbe dyret, da det "udgjorde en vedvarende trussel mod beredskabspersonalet".

Men selvom de nåede forbi kænguruen, kunne de altså ikke nå at redde manden, der døde på stedet.

Den massive kænguru

Selvom kænguruarten ikke blev identificeret, er den store sydlige region i det vestlige Australien hjemsted for den mandlige vestgrå kænguru. Her er der over 3 millioner af de hoppende væsener.

Det er et massivt dyr, der kan blive op til 2,2 meter høj og veje op til 70 kg. De kan løbe 19 km/t og kan i korte spurt nå helt op på 56 km/t. De er altså også enormt hurtige og kan hurtigt hale ind på et menneske.

Men på trods af dens kæmpe størrelse og fare, så er det angiveligt det første fatale angreb i 86 år. Det sidste rapporterede kænguruangreb var i 1936. Det er altså mange år siden, at kænguruen angreb folk på en så voldsom måde.

I den hændelse rapporterede Sydney Morning Herald, at en 38-årig mand, William Cruickshank døde på hospitalet i New South Wales et par måneder, efter han forsvarede to hunde fra en stor kænguru.

Det angreb efterlod ham med en brækket kæbe og omfattende skader på hovedet, hvilket viste sig senere hen at være fatalt.