Leopard finder vej ind i retsbygning og sårer flere mennesker

Udland

11/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En leopard fik for nylig forvildet sig ind i en retsbygning hvor den nåede at såre mindst 8 mennesker.

Panik i retshuset

Onsdag aften rapporterede det indiske nyhedsmedie Indian Express denne mærkværdige hændelse der skabte stor panik i et retshus. Angrebet af den vildfarende leopard forlod mindst 8 sårede mennesker. Nogle af de tilskadekomne blev kørt på hospitalet og måtte indlægges, mens andre fik førstehjælp på stedet.

Retsbygningen i staten Uttar Pradesh blev ryddet efter hændelsen. Nogle af de tilstedeværende i bygningen under angrebet havde brug for hjælp af rovdyrfangerne, for at kunne komme ud af bygningen i god behold, lyder det.

Der blev straks igangsat en jagt af leoparden så den kunne indfanges for at forhindre flere angreb. Efter både politibetjente og ansatte i skovmyndigheden forsøgte i flere timer fik de bedøvet leoparden og indfanget den.

Konflikter mellem dyr og mennesker

Selvom vi i Danmark knapt kan forestille os sådan en situation, er dødelige sammenstød mellem vilde dyr og mennesker almindelige i Indien. Og faktisk er det heller ikke første gang at der dukker et vildt dyr op i et retshus i Indien.

Lokale medier rapporterede for eksempel sidste år, at en abe skulle have stjålet beviser fra et retshus i staten Rajasthan. Bevismaterialet var fra en mordsag, hvor en kniv var det påståede mordvåben.

En væsentlig årsag til disse hyppigt opståede konflikter er, at efterhånden som skovene og dyrenes hjem bliver ryddet, rykker menneskelige bosættelser tættere på dyrelivet. Og efterhånden som dyr og mennesker rykker tættere på hinanden, kan det ikke undgås at der kommer berøringspunkter og konfliktpotentialet mellem dem øges.