Kvindelig senator smidt ud af parlamentet: Havde menstruationspletter på sine bukser

Udland

17/02/2023

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Skrevet af Kathrine Frich

Skulle hun selv være taget hjem og have skiftet?

En kvindelig senator blev bedt om at forlade parlamentet på grund af en menstruationsplet på hendes bukser, hvilket udløste raseri.

Det skriver The Mirror

Kenyanske Gloria Orwoba sagde, at hun var opmærksom på pletten, før hun trådte ind i bygningen, men som en stolt fortaler mod menstruationsskam besluttede hun, at hun ville "gå videre og tale med".

Det er en stor skam

Hun hævder, at personalet "tiggede" hende om ikke at komme ind i kammeret, og nogle parlamentsmedlemmer, inklusive en anden kvindelig senator, kritiserede hende og sagde, at hun var respektløs.

Under tirsdagens plenarmøde opfordrede Tabitha Mutinda, en kenyansk senator, formanden for huset til at beslutte, om fru Orowba havde fulgt husets dresscode. Hun sagde, at hun fandt det ubehageligt og upassende.

Enoch Wambua, en anden senator, sagde: "Hvad senator Gloria har gjort ved dette hus er en skændsel, det er en stor skam for dette hus. Det må ikke have lov til at ske.

Blev bedt om at gå

Fru Orowba svarede ved at sige, at hun var skuffet over at blive afhørt over "en ulykke, der er naturlig... jeg har plettet mit tøj" Hun fortsatte:

"Jeg tror, ​​jeg er klædt i henhold til de stående ordrer - jeg er dækket, jeg har et jakkesæt, jeg har kraver, jeg mangler bare et slips."

Hun blev til sidst bedt om at gå af Amason Kingi, Senatets formand, som bade hende at skifte tøj.

Han sagde: "At have menstruation er aldrig en forbrydelse. Senator Gloria, jeg sympatiserer med dig, at du gennemgår den naturlige menstruationshandling, der har plettet dit vidunderlige jakkesæt, jeg beder dig om at gå, så du skifter og kommer tilbage med tøj, der ikke er plettet."

Tog ud og delte bind ud

Fru Orowba gik derefter på en skole i Nairobi for at uddele hygiejnebind og fortsætter sin kampagne for øget statsstøtte til at afhjælpe "menstruations fattigdom".

Hun står bag et forslag, der presser på for en stigning i statsstøtte til gratis hygiejnebind og levering af kvindelige hygiejneprodukter i alle offentlige skoler.

Ifølge Borgen-projektet har 65 procent af kenyanske kvinder og piger ikke råd til basale hygiejnebind.

"Piger er ofte afhængige af mændene i deres liv for tidstypiske produkter, og nogle piger engagerer sig i transaktionssex for at sikre sig hygiejneprodukter, der fastholder en patriarkalsk cyklus af tillid og udnyttelse."

10 procent af 15-årige piger havde sex for at betale for periodeprodukter.