Kvinde syntes huset lugtede sødt: Rev gulvet op og gjorde vanvittigt fund

Udland

13/03/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Familien havde aldrig forventet at det ville tage dem fire uger at rengøre huset.

Et par opdagede, at deres hus var blevet stedet for en gigantisk bikube, efter at honning begyndte at dryppe ned af deres vægge.

Det skriver The mirror

Kate Dempsey på 41, bemærkede nogle mørke pletter i sit hjem i Folkestone, Kent, og afviste dem først som fugt. Men efter at have lugtet noget sødt, besluttede hun at trække gulvbrædderne op - hvor hun opdagede næsten to meter store stykker bivoks og litervis af honning.

Den sødlige duft

Kate, der arbejder som rådgiver, sagde, at hun var vantro efter at have opdaget den "store" bikube.

Hun sagde: "Vi havde aldrig set noget lignende. Den store mængde af bikuben var enorm. Vi blev ved med at skære disse gulvbrædder væk, og flere og flere bikager blev ved med at dukke op.

"Duften ramte dig med det samme. Det var denne søde stank, og vi havde denne virkelig syge lugt i evigheder - jeg følte bare virkelig at det var vanvittigt."

Kate fik tilbud på op til £10.000 (84.564 kroner) da hun forsøgte at finde et firma til at fjerne bistaden - så hun besluttede at tackle problemet selv med hjælp fra sin mand Andrew Dempsey på 42, og nogle venner.

De tog gummihandsker på for at øse den klæbrige honning ud og fjernede enorme mængder - men mens de gjorde det, kom en sværm af "røverbier" ind for at prøve at gøre krav på de søde sager.

Honning ned af væggene

Maddiker og møl blev også fundet på gulvet, sagde Kate.

"Det hele startede i den virkelig varme sommer sidste år. Vi lagde mærke til, at sorte klæbrige ting kom ned ad vores soveværelsesvæg. Det nåede til et punkt, hvor vi ikke kunne ignorere det længere. Jeg duftede det og smagte på det, og det var honning. Jeg anede ikke, hvad der foregik. Vi havde set bier, da vi først flyttede ind, men de forsvandt, og vi havde fået malet huset om." fortæller hun og fortsætter:

"Jeg gik til vores datters værelse, som er over vores og trak gulvtæppet tilbage. Disse massive maddiker begyndte at kravle ud af gulvbrædderne. Vi besluttede, at vi skulle trække gulvbrædderne op og se, hvad der foregik. Vi fandt et gammelt bikube, og det var næsten ved at kompostere, masser af møl kom ud. Vi begyndte at fjerne mere og mere gulv, og der så bare ikke ud til at være nogen ende, det var helt ulækkert."

Værelset fuld af bier

Parret var dog ikke helt sluppet af med bierne selvom bikuben var forladt da de begyndte arbejdet.

"Vi trak denne massive næsten to meter lange honningkage op. Da vi var midt i at rydde den ud, vågnede vi en morgen, og værelset var fyldt med bier. Vi ringede til lokale biavlere for at få hjælp, og en kom for at se - han sagde, at de var røverbier, og de var kommet til reden for at stjæle honningen." fortæller Kate

Røverbier er et navn, der bruges til at beskrive honningbier, der invaderer andre bistader og forsøger at stjæle honningen.

Kate sagde: "Vi blev ved med at finde flere og flere, der er en smule tag over vores vindue, og det var også fyldt med gylden honning. Du kan forestille dig rodet. Det var forfærdeligt. Jeg var virkelig bekymret over omfanget af, hvor meget skade der kunne være forårsaget. Jeg aner ikke hvor lang tid det var der, men det ville have taget meget lang tid. Det tog os omkring fire uger i alt at fjerne al honningen, men vi var alle virkelig ivrige efter at gøre vores bedste for ikke at forstyrre bierne eller dræbe nogen."