Kvinde glemte hvad hun skulle have i supermarkedet: Så finder lægerne hjernetumor

Udland

06/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det blev en skæbnesvanger indkøbstur.

Vi har alle de øjeblikke, hvor vi går ind i et rum og glemmer, hvad vi leder efter. Eller du kan gå ovenpå for at hente noget, for så at komme ned igen tomhændet efter at være blevet distraheret. Men da Sam Wells ikke kunne huske, hvorfor hun gik ind i sit lokale supermarked, blev det starten på en livsændrende sundhedskamp, ​​som der ikke findes nogen kur mod.

Det skriver Mirror

Den 48-årige mor til to var på indkøb tilbage i 2019, da hun oplevede fuldstændig hjernetåge. Hun kunne for sit liv ikke huske, hvad hun havde tænkt sig at købe, og gik til sidst tomhændet ud.

Kan pludselig ikke huske hvad hun skulle have

NHS-specialisten i børnehavesygeplejersken udviklede senere et mærkeligt flimmer i hendes øje og troede, at hun havde fået et mini-slagtilfælde.

Sam, fra Penkridge i Staffordshire, tog til Royal Stoke University Hospital, hvor hun gennemgik en MR-scanning - kun for at få at vide, at hun havde en masse på sin hjerne.

Hun blev straks sendt til operation i et forsøg på at fjerne væksten, før de hæftede hendes hoved sammen igen.

Så kom den livsskadende diagnose, at hun havde et grad 3 anaplastisk astrocytom - en sjælden malign hjernetumor.

Siden da har Sam gennemgået seriøs behandling, inklusive operation, 33 sessioner med strålebehandling og et års kemoterapi.

"Jeg anede ikke, hvad det betød at have en hjernetumor," sagde Sam og fortsatte:

"Fra det tidspunkt blev alt hastet. Jeg måtte ikke køre bil og måtte ringe til min mand og fortælle ham nyheden. Dernæst skulle jeg opereres, hvor jeg fik fjernet omkring 70 procent af massen. Jeg kom ud med 48 hæfteklammer i hovedet, hvorefter jeg blev henvist til en onkolog, som bekræftede, at massen var kræft."

Regelmæssige scanninger

Sam skal nu have regelmæssige scanninger for at overvåge væksten af ​​resten af ​​tumoren og er på livslang anti-anfaldsmedicin.

På trods af det, hun har været igennem, er hun fast besluttet på at få mest muligt ud af nuet.

"Alle klarer sig forskelligt, når de står over for noget så stort. For mig og min familie ved vi, at der måske ikke er en lang fremtid, så vi føler os opmuntret til at leve i nuet. Det handler ikke om at lave bucket lists, men om at leve i hvert øjeblik, vi kan tilbringe sammen." fortæller Sam.

Og selvom hun er i løbende behandling, har Sam besluttet at løbe en månedlang maraton-udfordring i maj for at give tilbage til den videnskab, der har hjulpet hende, og rejst vitale midler til hjernetumorforskning.

Ikke en løber

Løb 26.2 Miles i maj-udfordringen, som nu er på sit tredje år, blev oprettet for at samle penge ind til at hjælpe med at finde en kur mod hjernetumorer.

Sam indrømmer, at hun ikke er nogen løber, og tilføjer: "Jeg har et anstændigt gangtempo... indtil videre har det været godt at komme ud, og jeg har gennemført syv miles. Jeg har fået fantastisk støtte fra min teenagedatter, Megan, som gør det sammen med mig sammen med Woody, vores labrador-spaniel-kryds."

Symptomerne på en hjernetumor varierer afhængigt af den nøjagtige del af hjernen, der er berørt.

Almindelige symptomer omfatter: hovedpine, anfald (anfald), vedvarende kvalme, opkastning og døsighed, mentale eller adfærdsmæssige ændringer, såsom hukommelsesproblemer eller personlighedsændringer, progressiv svaghed eller lammelse i den ene side af kroppen og syns- eller taleproblemer.