Klar på en skattejagt? Her er der gemt 1 mio. kroner, som du må beholde, hvis du finder dem

Udland

04/05/2024

Foto: Screenshot, Horde / YouTube
Foto: Screenshot, Horde / YouTube

Skrevet af J. Bøgen

Sidste års vindere var noget af en historie!

Er det naturaffald, hvis borgerne meget sandsynligvis vil gøre alt for at samle det op igen?

For andet år i træk har selskabet Horde inviteret eventyrlystne nordmænd til at deltage i, hvad der kan betegnes som en moderne udgave af en traditionel skattejagt.

"Vær med i årets vildeste skattejagt," lyder opfordringen fra Horde, som har gemt et kodeord værd 1.093.072 norske kroner (svarende til 690.000 danske kroner) i en norsk skov.

En sand skattejagt

Skattejagten, der sidste år skabte både røre og begejstring, tilbyder deltagerne en chance for ikke blot at vinde en stor sum penge, men også for at dykke ned i barndommens glæder ved at udforske og opdage.

"Mange synes, at det var en sjov måde at komme ud i naturen på. Det er noget helt specielt med sådan en skattejagtfølelse, som både giver spænding og er en slags nostalgisk rejse tilbage til barndommen," forklarer Alf Gunnar Andersen, grundlæggeren af Horde, til Dagbladet.

Sidste års vindere kendte ikke hinanden

Til skattejagten kræves en særlig app, som sidste år blev Norges mest populære app. Deltagerne følges ivrigt af fans og familier via et livestream på YouTube, der viser boksen placeret midt i den norske natur.

Sidste års vinderpar, Sigurd Sundklakk og Hans Inge Josdal, som oprindeligt ikke kendte hinanden, valgte at samarbejde og delte gevinsten.

Horde's initiativ har ikke kun bragt spænding og eventyr, men også sat fokus på den gældssituation, mange nordmænd befinder sig i – beløbet på spil svarer til det antal nordmænd med rentebærende forbrugsgæld.