Hvor mange ansatte kræver det at skifte en pære? Hvor mange kræver det for 750.000 kr.

Udland

01/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Høj løn, men ingen vil have jobbet. Det lyder helt skørt. Men hvis man sagde, høj vind, høj højde og ingen vil have jobbet, så giver det pludelig mere mening.

Folk strømmer til sociale medier i chok over en job-rolle, hvor man står til at tjene 750.000 kr. for at skifte en pære.

Det skriver LADbible

Hvis du havde tænkt på at sige dit job op for nylig og havde lyst til at skifte karriere, hvorfor så ikke påtage dig opgaven med at skifte en pære og få udbetalt en mindre formue?

Et drømmejob?

Ak, ligesom alt, hvad der lyder for godt til at være sandt, så kommer jobbet faktisk med en hage.

TikTok-videoen - delt af Science8888 - hævder, at du kan få 750.000 for at skifte en pære i rollen som en Tower Lantern Changer, men på trods af den store løn er der en konstant 'mangel på folk', der vælger karrieren.

Klippet fortsætter: "Faktisk er dette ikke en almindelig pære. Det er heller ikke alle, der kan gøre det. Dette er et særligt job til operationer i høj højde, der erstatter lyspærer til signaltårne over 600 meter høje. Denne type signaltårn er anderledes end almindelige høje tårne. Udseendemæssigt er det bygget af et metalbeslag - jo højere højden er, jo tyndere er beslaget - og der er ingen beskyttelsesforanstaltninger, [klatrere] er udelukkende afhængige af et reb for at beskytte dem."

Det kræver det

Så hvad skal der til for at blive en tårnlanterneskifter?

Nå, det første krav er ret indlysende. Du kan ikke være bange for højder, så hvis du er sådan en, der tilbyder at holde frakker og tasker, mens dine kammerater tager på forlystelsesparkture, er dette job bestemt ikke noget for dig.

Du skal også være fysisk i form, for ifølge TikTok-videoen tager det omkring tre timer at klatre fra jorden til toppen af det 600 meter lange tårn, en rundtur, der efterfølgende tager hele seks timer.

"Den højeste vindhastighed i toppen af tårnet er næsten 100 kilometer. Hvis du ikke tager godt fat i den, falder du bare af," forklarer videoen.

Mens videoen hævder, at du kan tjene spidsen af en jetjager som en tårnlanterneskifter, varierer lønnen ifølge andre websteder.

Ifølge Field Engineer: "Tårnklatrere på begynderniveau med mindre end et års erfaring får i gennemsnit ofte 90 kr. i timen. For dem med mere erfaring end det, kan de forvente at tjene omkring 110 kr. i timen."

Står på toppen og glemmer pæren

Adskillige jobopslag for en Tower Lantern Changer er opført på Jooble, hvor en stilling tilbyder 120-300 kr. i timen.

Selvom priserne varierer, er der ingen tvivl om, at det stadig er et imponerende beløb, men ville du gøre det, hvis du skulle klatre over 600 meter op i luften og bruge omkring seks timer fra jorden?

Folk er strømmet til videoen i ærefrygt for jobrollen og i debat om, hvorvidt de nogensinde ville være i stand til at gøre det selv.

En TikTok-bruger sagde: "Bro for 800k, jeg bestiger Everest for at skifte pære."

"Forestil dig, at du på toppen glemte pæren," skrev en anden.

En tredje kommenterede: "750.000 kr.? Hvor tilmelder jeg mig?"