Mordsag chokerer: Hvad hun googlede vil forarge dig

Udland

18/03/2023

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En mordsag i Sverige har taget en chokerende drejning efter politiet gennemgik mistænktes søgehistorik

I Sverige efterforsker man en sag, hvor det forbrændte lig af en 21-årig kvinde ved navn Tove, blev fundet i en skov. Efter hendes død blev liget båret ud i skoven af to piger på henholdsvis 18 og 20 år, hvor det blev antændt. Antageligvis i et forsøg på at skaffe liget af vejen. Pigen på 20 er anklaget for mord, mens den 18-årige er anklaget for meddelagtighed.

Hyggesnak op til dødsøjeblikket

Tove og den unavngivne, 20-årige pige havde haft nogle kontroverser, der var eskaleret på natklub, hvor den 18-årige medanklagede også skulle have været til stede. Tove skulle angiveligt have kaldt den 20-årige for ”verdens værste person” ifølge svenske Aftonbladet.

Problemerne virkede dog til at have ebbet ud, da de tre piger fulgtes hjem til den 20-åriges lejlighed. Her blev Tove vist rundt, da det var hendes første besøg deroppe. Men undervejs på rundturen opstod der fysisk kontakt mellem de to piger, hvilket fik konflikten til at blusse op igen.

Var det planlagt?

Herefter begynder de anklagede pigers forklaring at adskille sig. Den ældste af de to mener, at de havde gået og snakket om at slå Tove ned undervejs, men valgte at droppe det, da samtalen med hende var god.

I forhold til selve dødsfaldet er der en klar uoverensstemmelse, nemlig hvorvidt den 18-årige pige var medskyldig eller ej. Ifølge hendes advokat var hun nemlig slet ikke til stede i lokalet, da mordet blev begået, men befandt sig i et tilstødende lokale, hvorefter hun blev tvunget til at hjælpe med at afskaffe liget.

Den ældre pige mener dog, at de begge var tilstede, og at den yngre hjalp ved at holde Toves arme nede, til gengæld mener hun også, at selve dødsfaldet var et uheld.

Inkriminerende søgehistorik

Den påstand bliver der dog nu sået tvivl om. Politiet har nemlig opdaget at den anklagede har søgt på ”myrde nogen diskret” og ”kvindefængsler Sverige” i tiden op til.