Det gik helt galt for denne slagter: Du gætter aldrig, hvad der blev fundet i kødet

Udland

05/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Det kan være en lækker luksus at købe frisk og smagfuldt kød hos en slagter. Men det er på ingen måde det, du får, hvis du besøger slagteren her. Det blev helt tydeligt ved en hygiejne-inspektion.

En god bøf til en dejlig aften eller kvalitetshakkekød til god madlavning? Det lyder jo alt sammen virkelig skønt, men det er ikke sagen, hvis kødet er blevet købt hos den engelske slagter - og det var ikke småting, der var galt, da en inspektør var forbi butikken med et rutinemæssigt hygiejnetjek.

Et rutinetjek blev til en gruopvækkende afsløring i slagterbutikken Woolwich Meat & Grocery, der ligger på Plumstead Road i det sydlige London.

Mus, blod og datovarer

I slagterbutikken blev der blandt andet noteret, at der i poser med ris blev fundet huller, som umiddelbart tyder på, at de er lavet af mus. Det fik inspektøren til at påbyde slagterbutikken at få besøg af en skadedyrsbekæmper, for at få styr på problemet. Men der var også andre ting i vejen.


Et af de andre problemer var, at flere af de drikkevarer, der blev solgt fra stedet, havde været tæt på blodet fra slagteriets kadavere, og at flere af de krydderiblandinger, der blev solgt fra slagteren, var over sidste salgsdato.

Hakkekød med glasskår

Men der var også flere drikkevarer og bønner der havde et for højt indhold af pesticider. Disse varer har været importeret ulovligt fra Nigeria. Nogle af disse fødevarer manglede også den korrekte information for køberen, fordi varerne kan have en negativ indvirkning på børns adfærd.

Og så blev der fundet glasskår i noget råt kød, der blev solgt i slagteriet. De foruroligende opdagelser fik inspektøren til at give slagteriet påbud om skadedyrsbekæmper, besked på at stedets ansatte skal have den korrekte hygiejneuddannelse og så skulle problemerne i slagteres udbedres med det samme.

Det er ikke et sted man har lyst til at købe sit kød fra, slet ikke med alle de forskellige fejl og problemer, der blev opdaget i slagteriet. Men heldigvis blev det opdaget.