Helt vanvittigt: 750 kroner for én liter benzin

Udland

02/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Selvom benzinpriserne har været skyhøje det sidste år, så er der nok ingen, der havde forestillet sig en pris på 750 kroner.

Gregor Bachmann, en tysk professor fra Humboldt Universitet, har fremsat en kontroversiel idé, der har til formål at mindske bilafhængighed og bidrage til klimabeskyttelse.

Det skriver det tyske medie, BILD.

Bachmann, som er specialist inden for borgerlige rettigheder, har en dyb passion for miljøbeskyttelse. Hans forslag indebærer en drastisk stigning i benzinprisen, hvor en liter vil koste 750 kroner eller endnu mere.

Han argumenterer for, at en sådan pris vil tvinge folk til at overveje alternative, miljøvenlige transportmetoder som offentlig transport og cykling.

På sociale medier har Bachmann udtalt, at for at beskytte klimaet gennem beskatning af CO2, vil det uundgåeligt føre til stigende omkostninger. Dette kan betyde, at lavindkomstgrupper vil finde det svært at betale for mange fornødenheder.

Dette forslag har allerede skabt stor debat i Tyskland. Mange er uenige med Bachmanns tilgang, idet de mener, at en sådan drastisk prisstigning vil være urimelig.

De frygter, at det især vil ramme de økonomisk udsatte borgere. Diskussionen om, hvordan man bedst beskytter klimaet, fortsætter med at være et centralt emne både i Tyskland og globalt.