Heinz Ketchup efterlyser: Har du set Elvis?

Udland

27/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Manden overlevede 24 dage på havet kun med en flaske ketchup

Heinz leder efter manden, der overlevede 24 dage til søs på ketchup, og siger, at den vil opspore den 'fantastiske mand med en fantastisk historie' for at forære ham en helt ny båd.

Det skriver Ladbible

Elvis Francois, en 27-årig mand fra Dominica, tilbragte næsten en måned tabt på havet efter at være blevet fanget i ugunstige vejrforhold.

Overlever 24 dage på ketchup

Han havde indgraveret 'hjælp' i sin sejlbåd i desperation - en besked, der til sidst blev opdaget af et fly.

'Da Francois blev fundet, var han 1126 kilometer fra, hvor han startede sit restaureringsprojekt på båden på øen Saint Martin.

Dårligt vejr havde slæbt hans båd ud på havet, og uden den korrekte navigationsviden var han ikke sikker på, hvordan han skulle sejle tilbage til den kyst, han var kommet fra.

Efter at være blevet reddet fortalte Francois til NBC News, at han havde formået at overleve på en flaske tomatketchup - med kun hvidløgspulver og bouillonterninger til ekstra næring.

"Det var barsk," sagde han. “Uden mad var det kun en flaske ketchup, der var på båden. Hvidløgspulver og Maggi (bouillonterninger), så jeg blandede det med noget vand."

Vil give ham en ny båd

Efter at have hørt om Francois' eventyr, er ketchupproducenten Heinz ivrig efter at hjælpe ham med at 'fejre hans sikre hjemkomst' ved at forære ham en ny båd.

Det eneste er, at virksomheden ikke har været i stand til at opspore ham endnu.

I et nyligt Instagram-opslag skrev Heinz:

"Hjælp os #findtheketchupboatguy. Til den, der finder denne besked. Vi har brug for din hjælp til at spore en fantastisk mand med en fantastisk historie. Du husker måske Elvis Francois som den modige sømand, der ikke overlevede på andet end ketchup og krydderier, mens han drev på havet i 24 dage. Heinz vil fejre sin sikre hjemkomst og hjælpe ham med at købe en ny båd... men vi kan tilsyneladende ikke finde ham. Så vi sender denne besked ud i internettets hav, for hvis nogen kan hjælpe os med at finde ham, så er det dig. Hvis du eller nogen du kender kan hjælpe os med at komme i kontakt med Elvis Francois, så send os en DM. Glem ikke at dele dette opslag med alle dine venner, så vi kan #FindTheKetchupBoatGuy."

En talsmand for Heinz fortalte NBC, at selskabet ønskede at give Francois 'en ny båd udstyret med fuld navigationsteknologi for at undgå endnu en katastrofe i fremtiden'.

Opslaget når langt ud

I et opfølgende opslag på Instagram sagde Heinz:

"Elvis Francois kunne være hvor som helst i Dominica. Så vi henvender os til dig, internettet, for at hjælpe os med at spore ham, så vi kan fejre hans sikre tilbagevenden og hjælpe ham med at købe en ny båd."

En anden opdatering i sidste uge sagde, at virksomheden havde nået ud til 'flere Elvis-imitatorer', 'regeringen i Dominica' og endda 'den colombianske flåde', men at det var 'nået et dødvande'.

"Men vi ved, at han stadig er derude," tilføjede Heinz. "Nu har vi brug for din hjælp til at finde ham, så vi kan hjælpe med at købe en ny båd til ham."