Har du styr på teorien til kørekortet? Her er 3 spørgsmål de fleste ikke kan svare på til teoriprøven

Udland

02/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er ikke alle der ville bestå deres teoriprøve, hvis de skulle tage den i dag.

Hvordan vurderer du dine køreevner? Hvis svaret er, at du ikke er så selvsikker på vejen, som du gerne ville være, er du ikke den eneste.

Det skriver Mirror

Forskning fra Compare the Market har afsløret, at kun 55 procent af de britiske chauffører regner med, at de kunne klare deres teoriprøve, hvis de skulle tage den i år, og da en gruppe på over 2.000 chauffører blev præsenteret for almindelige testspørgsmål, var det mindre end 1% besvarede hvert spørgsmål rigtigt.

Du behøver selvfølgelig ikke at få alle korrekt for at bestå din prøve. I stedet skal du bestå 86 procent spørgsmål for at bestå en komplet køreteoriprøve. Men kun 51 procent af de givne spørgsmål blev besvaret korrekt, ifølge forskerne.

"Når man ser på multiple-choice-spørgsmålene ekskl. vejskilte, var det i gennemsnit kun 45 % af bilisterne, der var i stand til at svare korrekt, selvom dette steg med alderen, hvor 50 % af bilister over 55 år fik disse spørgsmål korrekt, sammenlignet med blot 36 % af de 16- til 24-årige giver rigtige svar," forklarede de professionelle.

Heldigvis delte de nogle af de sværeste spørgsmål og svarene. Du kan give dem en tur nedenfor.

1. Hvad skal du gøre, hvis dit køretøj brænder, mens du kører gennem en tunnel?

Svar: Kør den ud af tunnelen, hvis det er sikkert at gøre det.

Kun 32 procent af chaufførerne besvarede dette spørgsmål korrekt, og 41 procent antydede, at de ville trække op og gå til en nødtelefon.

"Den største fare ved en tunnelbrand er røg og kvælning, så hvis det er muligt, og du kan gøre det uden at forårsage yderligere fare, kan det være mere sikkert at køre et køretøj, der er i brand ud af en tunnel," rådede eksperterne.

2. Hvordan kan du undgå hjulspin, når du kører på en isglat vej?

Svar: Kør med lav hastighed i højest mulige gear.

Hele 66 procent af chaufførerne undlod dette spørgsmål, hvor 36 procent af disse mennesker fejlagtigt antog, at du skulle køre i et lavt gear i dette scenarie.

"Hvis du finder dig selv at køre på en iset vej, vil der kræves ekstra forsigtighed for at undgå tab af kontrol. Holder du din hastighed nede og bruger det højest mulige gear, vil du mindske risikoen for, at dækkene mister deres greb på den glatte overflade," svarede de professionelle.

3. Du venter på at køre ud ved et vejkryds. Din udsigt er begrænset af parkerede køretøjer. Hvad kan hjælpe dig med at se trafikken på den vej, du kører på?

Svar: Refleksioner af trafik i vinduer.

Kun 36 procent af chaufførerne svarede rigtigt på dette spørgsmål.

I mellemtiden foreslog 30 procent at tjekke for trafik i dit indvendige vindue.

Eksperterne forklarede det bedste svar og sagde: "Det siger sig selv, at du altid skal bruge dine vinduer for at sikre, at du er opmærksom på vejen. I dette tilfælde skal du dog lede efter trafik gennem vinduerne i de parkerede biler eller i reflektioner af vinduer kan hjælpe. Sørg for, at du bliver ved med at kigge i alle retninger, mens du langsomt kanter fremad, indtil du kan se, at det er sikkert."