Genialt: Sådan brugte mand smart trick på Google Earth til at finde sin stjålne bil

Udland

02/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er jo ren Sherlock Holmes!

Et offer for et biltyveri brugte et smart trick til at finde sine stjålne biler, og blev derefter tvunget til at tage sagen i egne hænder.

Jayy Robinson, 23 år, fra Birmingham, vågnede op og opdagede, at tyve var brudt ind i hans hus og havde taget nøglerne til hans to biler - men han formåede at bruge internettet til at spore dem.

Ingeniøren delte detaljer om tyveriet på sociale medier, efter at han vågnede op og opdagede, at både hans Seat Ateca og en Volkswagen Golf var blevet stjålet.

Jayy fortæller: "Jeg skulle have været på arbejde kl. 6 om morgenen, gik nedenunder, og begge biler var væk. Jeg var nedslået".

Fik et tip

Men Jayy modtog hurtigt et tip fra sin tech-kyndige ven Jamie Pollin, 22 år, der opdagede, at nogen forsøgte at sælge Jayys Seat i en Snapchat-story, inklusive en sløret video af bilen.

Jamie sendte en besked til tyven og fik at vide, at der var en afgift på 8500 kroner for at få bilen tilbage.

Duoen foretog en omvendt billedsøgning af bygningen, hvor bilen var parkeret ved siden af, og indsnævrede placeringen efter at have set navnet på et boligområde på en skraldespand på billedet.

Jamie brugte derefter Google Earth til at identificere den præcise gade, hvor køretøjet var parkeret, inden han informerede politiet.

Lykkelig slutning

Ved at tage sagen i egen hånd formåede Jayy at finde Seaten i West Bromwich, kun 10 kilometer fra hans hjem i Birmingham.

Jayy sagde: "Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige, da jeg så det, jeg var bare forbløffet. Jeg prøvede mine nøgler, og bilen låste sig op med det samme, så jeg vidste, det var min. "Jeg troede ikke, de ville være så dumme at efterlade bilen på samme sted. Jeg troede i det mindste, at den ville være et andet sted."

Dog oplevede Jayy kun en ringe indsats fra West Midlands Police med hensyn til at finde de stjålne køretøjer.

Han siger "Jeg ringede til dem lørdag eftermiddag for at få en opdatering, men de sagde, at den endnu ikke var blevet delt.

"Derefter ringede jeg til dem søndag, og de sagde stadig, at det var under behandling. Jeg ville ikke have fået Seaten tilbage, hvis jeg ikke havde taget sagen i egen hånd."

Politiet forklaring

I en erklæring oplyste West Midlands Politi: "Vi efterforsker, efter at vi modtog en anmeldelse fredag morgen om, at to køretøjer, en Seat Ateca og en VW Golf, var blevet stjålet natten over fra en indkørsel.

"Ejeren kontaktede os derefter for at rapportere, at en af de stjålne biler var blevet set på sociale medier, hvor den blev annonceret til salg."

Erklæringen fra politiet tilføjede: "Da han kontaktede os, reagerede vi hurtigt og hentede bilen til undersøgelse i retsmedicinsk øjemed.

"Den vil blive returneret til ham, så snart undersøgelsen er afsluttet.

"Vi foretager hus-til-hus-undersøgelser og kigger på overvågningskameraoptagelser for at spore de ansvarlige."

West Midlands Politi opfordrer alle med oplysninger til at kontakte dem.

Dette kommer efter en akut advarsel til bilister om en skræmmende ny metode til biltyveri - mens en ekspertmekaniker afslører de tegn, man skal være opmærksom på.

I mellemtiden viser nye tal, at tre ud af fire biltyverier i England forbliver uløste.

Kilde: The Sun