Frigives til skydning: Nu skal problem-ulv aflives

Udland

30/11/22 | 08:25

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En vild ulv i Brandenburg har skabt så mange problemer, at den nu skal skydes

En ulv, der har skabt store problemer i Tyskland, skal nu skydes.

Det skriver Tag24

Det er i Brandenburg, at ulven nu er blevet tilladt skudt efter den har lavet problemer igennem en længere periode.

Dyret har lært at overvinde de beskyttende hegn og har gentagne gange ædt får fra fåreflokke i området, det siger talsmanden for statens kontor for miljø (LfU), Thomas Frey, i Potsdam.

Ikke den eneste der skal aflives

Sammenlignet med resten af ​​Tyskland har Brandenburg flest ulve. Og den problematiske hanulv er ikke den eneste ulv, der bliver aflivet i Tyskland.

I Oder-Spree-distriktet skal en ulvehybrid - en blanding mellem en ulv og en hund - også aflives med afkom, det bekræfter den Miljøstyrelsen i Tyskland.

Ulve og hunde kan parre sig og få afkom. Dette afkom er som regel frugtbar og kaldes hybrider eller populært for ulvehunde. De mest almindelige hybrider er ulv krydset med malamute, husky eller schæferhund. Selvom at ulv/hund krydsninger forekommer i naturen sker det sjældent. De fleste hybrider er resultater af bevidst avl i fangeskab.

Problemer giver nye love

Ifølge Federal Nature Conservation Act skal disse hybrider fjernes i naturen så hurtigt som muligt.

I Brandenburg er muligheden for at skyde de strengt beskyttede ulve i visse tilfælde for nylig blevet udvidet.

Ifølge den ændrede ulvebekendtgørelse kan der blandt andet pålægges skydning, hvis en ulv over en periode på mindst seks måneder har dræbt væsentligt flere græssende dyr på sit territorium end gennemsnittet i landets øvrige ulveområder i samme område. periode.