Joe Bidens overrasker i Helsinki: Usædvanlig hilsen skaber bølger online

Udland

31/07/2023

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Skrevet af Magnus Møller

US-præsident Joe Biden er kendt for sine spontane og ofte hjertevarme øjeblikke, men en nylig hændelse i Helsinki har skabt en del røre på de sociale medier.

Efter et vigtigt møde med nordiske ledere om klimaforandringer, blev Biden fanget i et øjeblik, der har delt internettets brugere i, hvad de mener om den amerikanske præsident.

Mens han forberedte sig på at forlade Helsinki, stoppede Biden op for at hilse på nogle lokale beboere bag en afspærring ved lufthavnen.

Men det var hans interaktion med et lille barn, der virkelig fangede alles opmærksomhed. I stedet for et simpelt håndtryk eller et vink, bøjede Biden sig ned og gjorde noget underligt på barnets skulder.

Selvom gestus var ment som en legende og kærlig gestus, blev den lille piges overraskede ansigtsudtryk hurtigt et viralt hit. Noget som den amerikanske præsident endnu engang skal modtage kritik for.

Reaktionerne på denne interaktion varierede fra munterhed til kritik, især fra Bidens politiske modstandere.

Nogle brugere beskrev øjeblikket som "creepy", mens andre forsvarer præsidenten og siger, at det var en uskyldig og 'bedstefarlig' gestus.

Uanset hvor man står i debatten, er det klart, at denne episode vil blive husket som endnu et eksempel på Bidens uforudsigelige og ofte hjertevarme natur.

Men med den kommende valgkamp i horisonten er det sikkert, at både hans støtter og kritikere vil holde øje med hvert skridt han tager.

Der florerer mange videoer med den amerikanske præsident, hvor han glemmer, hvad han skal sige eller får sagt noget mærkeligt vrøvl. Spørgsmålet er, om Biden vitterligt er blevet for gammel til sit embede?

Hvad mener du?