Forældre sagsøger McDonald's efter at deres barn fik andengradsforbrændinger fra en chicken nugget

Udland

13/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Philana Holmes og Humberto Caraballo Estevaz fra Florida, USA, vil sagsøge McDonald's for $15.000 som erstatning for deres barns skader.

En chicken nugget skulle have givet den 4-årige andengradsforbrændinger på sit ben. Ulykken skete i 2019, og barnet bærer ifølge forældrene stadig et ar fra den 'farlige' chicken nugget.

Det er det amerikanske magasin 'Insider', der skriver, at forældrene i deres sagsanlæg hævder, at fastfood-kæden handlede "uagtsomt" og deres ansatte var "dårligt uddannede".

Familien stoppede ved en McDonald's Drive-Thru i 2019. Ifølge et retsdokument, skete skaden efter at deres datter havde fået Chicken McNuggets i sit Happy Meal.

Moren beskrev, hvordan hun gav sin datter maden og derefter fortsatte med at køre. Så hørte hun sin datter "skrige højt".

I løbet af måltidet i bilen havde den 4-årige tabt en nugget, som derefter befandt sig mellem bæltet og hendes lår i to minutter.

Holmes' advokater hævdede i retten, at fastfood-maden var unødvendigt varmt. Ifølge advokaten var den ca. 93 grader varm: "De Chicken McNuggets i dette Happy Meal var unødvendigt farligt varme," udtalte advokaten.

Forbrændingen efterlod "deformiteter og ar", står der også i søgsmålet.

McDonald's reagerede roligt, og udsendte en erklæring, hvor de sagde:

"Dette er blevet grundigt undersøgt. For at opretholde en høj standard for fødevaresikkerhed og -kvalitet skal vi overholde strenge retningslinjer og procedurer for hvert produkt, vi tilbereder og serverer. Disse retningslinjer og procedurer blev fulgt i dette tilfælde, og vi er derfor respektfuldt uenige i påstandene fra klageren."

McDonald's har været involveret i flere retssager gennem årene, hvor de har skullet betale flere penge til sagsøgere, der mener at have forbrændt sig på deres produkter.