Flere unge indlagt på hospitalet efter farlig TikTok-udfordring

Udland

24/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Politiet advarer nu mod en farlig trend blandt teenagere, der spreder sig på sociale medier.

Politiet i Storbritannien advarer nu om en anden farlig tendens blandt teenagere, der bredes på sociale medier, især TikTok.

Udfordringen er bevidst at tage en overdosis af et populært stof, for eksempel paracetamol (Panodil o.l.).

Som følge heraf flere teenagere blevet indlagt.

Kriminalkommissær Donna Jones fra Hampshire Politi beskrev en "meget bekymrende" hændelse, der fandt sted i Southampton sidste weekend.

Længste indlæggelse vinder

Som hun fortalte Southern Daily Echo, havde flere "unge mennesker i alderen 15 til 17 år besluttet sig for at udfordre hinanden til at tage en overdosis af paracetamol."

Derefter ville man "se, hvem der blev indlagt på hospitalet" og forblev der længst tid.

Den, der tilbringer flest timer på klinikken, vinder.

Overdosering af Paracetamol fører til forgiftning "Det er utroligt bekymrende, det sætter unges liv i fare," advarede politikvinden. Hun forklarede også, at redningspersonale og politi unødigt bliver beskæftiget, mens en anden, ikke-selvforskyldt nødsituation kunne opstå et andet sted.

"Vi har ikke råd til, at sådan noget sker," tilføjede hun og opfordrede forældrene til mindreårige til at "forstå," hvad deres børn laver, og handle derefter.

"Det er ikke politiets opgave at lære teenagere, hvad der er rigtigt og forkert, men forældrenes opgave."

Jones påpegede, at folk kan dø af sådanne udfordringer. Derfor giver det ingen mening at deltage i det på grund af gruppepres.

Hvis smertestillende Paracetamol overdoseres, kan det medføre alvorlig forgiftning. Mange små doser over længere tid kan også beskadige leveren og føre til organsvigt.

Kilde: Tag24