Ferieparadis forbyder sex udenom ægteskab: Du må ikke have sex med mindre du er gift

Udland

07/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Par der kun er kærester må heller ikke bo sammen

"Velkommen til middelalderen," tænkte sikkert mange her i landet, da nyheden om det sexforbud, der var blevet besluttet, gik verden rundt i tirsdags.

Trods massive protester havde det indonesiske parlament godkendt et vildt lovudkast, der forbyder sex udenfor ægteskabet.

Det skriver Tag24

Lovudkastet betyder at det fra 2025 vil være forbud mod udenomsægteskabelig sex i hele det overvejende islamiske land. Seksuelt samleje uden for ægteskabet kan herefter straffes med op til et års fængsel.

"Indonesien ønsker at gå vejen til en lovovertrædelse af katastrofen ved at kriminalisere sex udenom ægteskab," advarede Phil Robertson, vicedirektør i Asien for menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch, for nylig på Twitter.

Indonesien er det fjerde mest folkerige land i verden, men ikke kun dets borgere og indbyggere kan blive berørt af den ekstreme beslutning.

Landet i Sydøstasien - især øen Bali - er meget populært blandt turister fra hele verden. Millioner af rejsende strømmer til Indonesien hvert år fra Australien, USA, Europa, Kina og Japan.

Turister bør også være forsigtige

Det er dog ikke kun indonesiske statsborgere og udlændinge, der bor i landet, som bliver berørt af forbuddet! Loven vil også gælde for turister – i hvert fald under visse omstændigheder.

Med henvisning til rapporter fra Human Rights Watch sagde tv-stationen BBC, at der kunne være konsekvenser, især for rejsende, der har sex med lokalbefolkningen. Udenlandske turister, der gerne vil hygge sig med hinanden, vil dog ikke blive berørt af lovændringen.

De lokale står over for endnu mere åbenlyse begrænsninger: Ifølge den nye lov må par ikke længere leve sammen før ægteskabet, hvilket betyder at alle der på nuværende tidspunkt bor sammen med en kæreste enten skal giftes inden 2025 eller flytte fra hinanden.