Far reddede søn fra at drukne: Mistede ham alligevel fem dage senere

Udland

21/04/2023

Familien på hospitalet. Foto: Meshea Hurston Ingram, Facebook
Familien på hospitalet. Foto: Meshea Hurston Ingram, Facebook

Skrevet af Charlotte Friis

En brandmand fra Bremen i Georgia, USA , gjorde alt for at redde sin toårige søn fra at drukne. Faren gav sin søn en chance for at overleve ved at yde livreddende førstehjælp i de 30 minutter der gik, indtil ambulancen var fremme.

En forfærdelig tragedie

D. 17. juli virkede til at blive en perfekt søndag formiddag for den lille amerikanske familie, men den tog med ét en forfærdelig drejning. Familien havde været på en miniferie hen over weekenden, og denne søndag var det blevet tid til at pakke bilen og tage hjem.

Mens forældrene Josh og Meshea pakkede bilen, løb deres toåriges søn Briggs rundt tæt ved og legede. Det var dog først, da Josh opdagede, at deres søn ikke længere var i nærheden, at han så Briggs´ T-shirt flyde i vandoverfladen i søen tæt ved.

Josh sprang med det samme på hovedet i vandet og fik hevet sin søn op på bredden. På dette tidspunkt vidste familien ikke, hvor længe Briggs havde ligget i vandet, så Josh, der er uddannet brandmand, begyndte straks på livreddende førstehjælp.

Ifølge en nær ven af familien udførte Josh hjertelungeredning i de 30 minutter, der gik, indtil ambulancen nåede frem. Briggs havde på dette tidspunkt kun overfladisk vejrtrækning, men hans tilstand stabiliserede sig efterfølgende.

Håbet levede

I de efterfølgende dage begyndte Briggs at udvise hjerneaktivitet, mens lægerne holdt ham stærkt bedøvet for at holde ham rolig og veludhvilet. Familien har i perioden modtaget stor hjælp og støtte fra deres omgangskreds og fra hele verden, bl.a. har man kunnet se hele Bremens bramandsmandsafdeling og folk rundt omkring i verden bede for den lille toårige dreng.

Familien besøgte desuden en ekspert i drukneulykker, da chokket og traumet fra sådanne ulykker kan resultere i hævelse i hjernen. Følgevirkningerne heraf kommer dog meget an på, hvor stor hævelse der forekommer.

Tingene tog en mørk drejning

Fredag d. 22. juli, fem dage efter ulykken, hvor familien havde gået og håbet på en fuldkommen helbredelse uden mén, kunne brandmandsafdelingen dog meddele, at Briggs havde tabt kampen.

I meddelelsen fra afdelingen fremgik det bl.a., at familien var knust, og at de bad offentligheden om at respektere deres privatliv, mens de sørgede over tabet af deres søn. Derudover kunne man læse, at familien var taknemmelige for al den støtte og hjælp, de havde modtaget.

Brandmandsafdelingen i Bremen oprettede efterfølgende en indsamling til familien, som skulle hjælpe dem med hospitalsudgifterne. Indsamlingen overgik det forventede mål, og man endte med at samle over 20.000 dollars ind.

Familien har lært af tragedien

Efterfølgende har familien sat sig for, at der skal komme noget godt ud af tragedien. De opfordrer derfor nu alle forældre til at lære livreddende førstehjælp, fordi de så, hvor vigtigt det er.

Selvom deres søn i sidste ende døde, så var det Josh´ hjertelungeredning, der i første omgang gav Briggs chancen for at overleve.

Livreddende førstehjælp har den største effekt, når den bliver udført med det samme, og derfor opfordrer familien til at dele deres historie og erfaring, så andre kan lære af det og dermed vil have mulighed for at reagere i tide, hvis det skulle blive nødvendigt.