Får nulstillet hukommelsen hver anden time: Ung pige lider af skrækkelig sygdom

Udland

10/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Har du set Memento? 50 First Dates? Så forstår du måske, hvad denne unge pige fra Illinois gennemlever hver dag.

En kvinde mener, at det er den 11. juni hver dag efter at have fået en hjerneskade beretter LADBible.

Hendes ulykke har resulteret i korttidshukommelsestab, som gør, at hendes sind bliver ufrivilligt 'nulstillet' hver anden time.

Riley Horner, 16, vågner hver morgen og tror, at det er den 11. juni 2019. På denne dag deltog hun i et dansearrangement afholdt af Future Farms of America State Convention med sine venner.

Skæbnesvangert bal

Dette var et tre-dages arrangement, hvor gymnasieelever kunne lære om landbrug og erhvervsliv. Der var også et talentshow og et bal, som teenagerne kunne deltage i.

Men mens hun var til stede, blev hun ved et uheld sparket i hovedet af en person, der angiveligt var i gang med crowdsurfing.

Efter at have lidt slaget blev Horner straks kørt til hospitalet og tilset af læger.

Lægerne tog fuldstændigt fejl - er måske kronisk

På det tidspunkt troede de, at hendes hovedskade var en mild hjernerystelse, og hun blev sendt hjem kort efter med blot et par krykker.

Da hun vendte hjem, begyndte Horner dog at få flere anfald. Hendes forældre, Sarah og Jason Horner, kørte hende frem og tilbage fra utallige hospitalsaftaler.

Men på trods af de mange besøg og flere tests var og er lægerne stadig forvirrede over Rileys hukommelsestab. De er også usikre på, om Horner vil være i stand til at komme sig helt fra sin hjerneskade.

"[Lægerne] fortæller os, at der ikke er noget medicinsk galt," sagde Sarah. »De kan ikke se noget. Du kan dog ikke se en hjernerystelse på en MR eller en CT-scanning. Der er ingen hjerneblødning, der er ingen tumor."

"Er det 11. juni i dag?"

Sarah siger også, at som et resultat af den mystiske hjerneskade, "vågner hendes datter op hver morgen, og tror, det er den 11. juni."

Mens hun talte om hendes korttidshukommelsestab til en lokal radiokanal fortalte Horner: "Jeg har en kalender på min dør, og jeg kigger, og det er september, og jeg er ligesom 'Woah'."

Nu, i stedet for at stole på hendes hukommelse, som nulstilles hver anden time, skriver Horner noter og tager billeder for at huske vigtige ting, der foregår.

Laver ikke minder

"Jeg laver ikke minder," sagde Horner. "Og jeg er bare rigtig bange."

Mens den tidligere atlet er bange for sig selv, erkender hun også modigt, at dette hukommelsestab også er hårdt for hendes forældre.

"Jeg ved, at det er lige så svært for mine forældre, som det er svært for mig. Og folk forstår det bare ikke. Det er som en film ... jeg vil ikke huske dette interview] når aftensmaden kommer på bordet."

Horner sagde, at hun ved at dele sin historie håber at kunne inspirere andre hjerneskadede til at række ud. Hun vil også gerne have, at de skal vide, at de ikke er alene.

Næsten fire år efter hendes første skade har lægerne stadig ikke fundet en kur mod teenagerens hukommelsestab.