Europol stopper skib: Havde kokain ombord til en værdi af over 150 millioner euro

Udland

08/12/22 | 08:06

Foto: Europol
Foto: Europol

Skrevet af Kathrine Frich

De fandt 4,6 ton kokain

Et brasiliansk skib med mere end 4,6 ton kokain ombord er blevet stoppet i Atlanterhavet af den franske flåde.

Det skriver Europol på twitter.

Stoppet ud for Sierra Leone

Skibet blev stoppet omkring 400 mil fra Sierra Leones kyst. 

Mængden af kokain, der blev fundet på skibet, blev anslået til at være 150 millioner euro, ifølge en udtalelse fra den europæiske politimyndighed Europol onsdag.

Det svarer til 1.115.682.000 danske kroner. 

Ifølge rapporten blev det 21 meter lange skib anholdt den 30. november på vej til Europa i internationalt farvand ud for Sierra Leones kyst.

Europol, Maritime Analysis and Operations Center for Drugs og myndigheder fra Brasilien, Frankrig, Storbritannien og USA deltog i den fælles operation.

Europa er blevet knudepunkt

Undersøgelser af de kriminelle bander involveret på begge sider af Atlanterhavet er i gang, står der i erklæringen.

De sydamerikanske lande Colombia, Peru og Bolivia er blandt verdens største producenter af kokain, som er lavet af kokaplanten. Kriminelle organisationer i Brasilien kontrollerer narkotikamarkedet i det største land i Latinamerika, samt eksporten fra Brasilien til Europa.

Meget af kokainen smugles ind i USA. I Tyskland og Danmark har der været rekordstore konfiskationer i de seneste år. Europa er for nylig blevet et knudepunkt for kokainhandelen.

Narkotika bestemt til Asien, Mellemøsten og Australien bliver også ofte sendt til Europa først, fordi containere derfra er mindre stærkt kontrolleret på den videre rejse.