En mands elevatorfrygt blev til virkelighed

Udland

18/11/2022

Video: Reddit @TettiDewKorti
Video: Reddit @TettiDewKorti

Skrevet af Emil B.

Er det ikke det, vi alle frygter med en elevator?

En helt almindelig dag blev til et mareridt

Manden, der havde varer i hænderne og blot skulle køre ned med elevatoren, oplevede sit livs værste dag.

Han gik ind i elevatoren og trykkede på knappen for stueetagen. Pludselig styrter elevatoren op i stedet. Døren lukker, men åbner hurtigt igen, og manden ser skrækslagen til, mens elevatoren styrter op forbi etage efter etage efter etage.

Manden går tydeligvis i panik og hans forsøger at trykke på knapperne til ingen verdens nytte. Han hamrer på tastaturet i ren desperation over at få den til at gøre noget, men der sker ingenting. Elevatoren spæner op og op.

Klippet slutter brat, da der ligner, at elevatoren kommer helt til tops og brager ind i topmekanismen. Det er ikke svært at forestille sig, hvor højt lyden må have været.

Det menes, at hændelsen heldigvis ikke var fatal, men at han i stedet "kun" fik hoved- og benskader af hændelsen.

I kommentarsporet deler folk deres holdning til, hvad der skete. Blandt andet skriver en, om hvorfor den kørte op i stedet for ned.

Video: Reddit @TettiDewKorti

Fra sort humor til forklaring

Kommentarspor er kendt for at have alle tænkelige holdning. Sådan er det også i dette kommentarspor, der dækker klippet ovenfor.

En bruger kommer med en morbid joke: "Han trykkede på Charlie og Chokoladefabrikknappen."

I en anden af trådene forsøger de dog at opklare, hvad der kunne have været sket. En bruger skriver: "For dem, der ikke forstår, hvad der skete, så er her en forklaring. Alle elektriske elevatorer, i tilfælde af fejl, går faktisk op i stedet for ned som i filmene. Det sker, fordi modvægten er tungere end kabinens samlede vægt. Det mest sandsynlige er, at maskinens leje gik i stykker, hvilket førte til den ukontrollerede bevægelse af kabinen."

Længere nede i tråden diskuterer de videre og en afrunder snakken med at skrive: "Noget som dette tyder på, at flere sikkerhedsfunktioner mislykkedes."