Efter mareridtsrejse til Spanien: 36-årig mand testet positiv for corona, abekopper og HIV

Udland

25/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

En 36-årig italiensk mand skulle bare have været en hyggelig tur til Spanien. Det endte dog med, at han blev diagnosticeret med tre sygdomme på samme tid.

Det er anerkendte forskere, der har rapporteret om det første kendte tilfælde af en person, der er testet positiv for både abekopper, Covid-19 og HIV på samme tid.

Patienten med de mange sygsomme er en 36-årig italiensk mand. Han udviklede en række symptomer - herunder træthed, feber og ondt i halsen - ni dage efter hjemkomsten fra en tur til Spanien. På turen til Spanien havde han dyrket ubeskyttet sex.

Først testede han positiv for Covid-19. Det skete den 2. juli. Det er beskrevet i en casestudierapport, der er offentliggjort i Journal of Infection.

Den efterfølgende dag blev der observeret små, smertefulde blærer, der var omgivet af udslæt på mandens torso, ben, ansigt og baller.

Kort tid efter udviklede disse blærer sig til små knopper på huden, hvorefter manden tog til en læge i Palermo.

Der blev han testet for abekopper, som han efterfølgende testede positiv på.

Det stoppede ikke der

På grund af abekopperne, blev patienten derefter screenet for kønssygdomme. Han testede positiv for HIV-1. Forskerne kunne på grund af forskellige prøver antage, at infektionen var sket inden for en kort tidsramme.

Patienten havde desuden taget en HIV-test i september sidste år, som havde givet et negativt resultat.

Efter at være kommet sig over både Covid-19 og abekopper, blev den italienske mand udskrevet fra hospitalet den 11. juli.

Lægerne bemærkede i den offentliggjorte rapport, at manden stadig testede positiv for abekopper efter 20 dage. Konklusionen for dem var, at visse individer kan være smitsomme i flere dage efter symptomerne er aftaget. Det bør ifølge rapporten tilskynde til passende forholdsregler.

Ifølge rapporten er denne patient det eneste kendte tilfælde af Covid-19, abekopper og HIV på samme tid.