X (tidligere Twitter) med stor ændring: Vil fjerne velkendt funktion

Udland

27/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

For nylig er Twitter blevet til "Twitter X" - og nu er det tid til at sige farvel til en særlig funktion.

"Blokeret vil blive slettet som en 'funktion', undtagen for DMs," meddelte Musk fredag aften! Det betyder, at funktionen, der tillader brugere at blokere hinanden, vil blive fjernet - med undtagelse af Direct Messages (DMs).

Det skriver Tag24

Ifølge Musk giver blokeringsfunktionen "ingen mening". I stedet vil brugernes feeds kun have muligheden for at dæmpe visse andre konti. Musk afslørede ikke, hvornår den nye funktion vil blive tilgængelig.

Møder kritik

Siden afsløringen af "afblokeringen" er der igen opstået en bølge af reaktioner blandt brugerne, mest underholdende, men der er også kritik.

Nogle brugere indrømmer åbent, at de konstant blokerer. For eksempel indsatte ZDF-værten Dunja Hayali (49) for nylig alle, der bruger udtrykket "tvangsgebyr" (for public service-licensen) på hendes blokeringsliste.

Hun forklarede sin blokering i midten af juli på sin konto: "Hvorfor jeg hurtigt blokerer ved ordet 'tvangsgebyr': 1. Jeg er den forkerte at henvende sig til (jeg mener, det er rigtigt, at der er offentlig finansieret radio og tv. Reform ville være godt) 2. Dette 'argument' spiller sjældent en rolle i diskussioner om emne XY (whataboutism)."

Både fordele og ulemper

At blokere har fordele og ulemper. Det tillader en at slippe af med uforskammede og fornærmende svar under ens tweets. Man må heller ikke glemme, at "blokerings"-funktionen beskytter mod chikane og stalking.

På den anden side begrænser det naturligvis diskussionen, når man bare lukker af for andre meninger.

Sidstnævnte synes Musk åbenbart er et problem. Mange brugere ønsker en mangfoldighed af meninger og diskussioner - og ikke at forglemme også "annoncekunder". Kort sagt: Der vil snart opstå en "kraftig" situation, når alle de blokerede og blokerende igen mødes på "Twitter X".