Derfor gav person IKKE sit sæde til ældre dame: Grunden vil overraske dig!

Udland

19/09/2023

Foto: Pexels @MarkusSpiske
Foto: Pexels @MarkusSpiske

Skrevet af Emil B.

En pendler blev rost for at nægte at give sin plads til en ældre kvinde i et fyldt tog. Dette er historien bag.

I et indlæg på Reddit skrev hun: "Jeg tog for nylig et tog tværs over Storbritannien fra London til Aberdeen. Det er en syv timer lang rejse, så jeg bestilte en førsteklassebillet i god tid. Førsteklassespladser i tog i Storbritannien kan være dyre, men jeg besluttede at forkæle mig selv, fordi 1) jeg vidste, at jeg skulle arbejde i toget, så jeg ville sikre mig, at jeg havde plads/komfort til at kunne arbejde, og 2) visse tog har individuelle sæder, hvilket betyder, at du ikke sidder ved siden af eller overfor nogen. Jeg bestilte specifikt en af disse pladser for at kunne arbejde."

Og han fortsatte: "Jeg steg på toget i London og satte mig på min plads. Den plads, de havde tildelt mig, var prioriteringspladsen. Prioriteringspladserne er dem bagerst i vognene til personer med mobilitetsproblemer på grund af alder eller handicap. En kvinde kom ombord efter mig, som var omkring 60 år gammel, pegede på skiltet over mit hoved og fortalte mig temmelig uhøfligt at flytte mig, fordi hun var ældre."

Og så måtte han forklare til hende, at han "havde bestilt pladsen, og at hun skulle tale med en medarbejder for at finde en plads til hende. Hun påpegede, at toget var fuldt, og der var ingen andre pladser. Jeg undskyldte, men gentog, at jeg havde bestilt pladsen og ikke ville flytte mig."

Konduktør til undsætning

Han tilføjede: "Til sidst kom en togfører over for at forsøge at hjælpe. Damen havde booket en returbillet, men hun havde ikke reserveret en specifik plads. For dem, der ikke ved, hvordan tog fungerer, betyder det, at hvis du har en billet, men ikke har reserveret en plads, betyder det, at du kan rejse med toget, men du er ikke garanteret en plads, medmindre der er en ledig.

Og han tilføjede, at "han spurgte, om nogen af os ville overveje at flytte til standardklassen, hvis han kunne finde en plads til os. Jeg afslog igen og forklarede, at jeg havde bestilt pladsen i god tid, og at jeg havde brug for den. Til sidst tog han kvinden med til standardklassen, og jeg går ud fra, at han fandt en plads til hende der. Jeg følte mig dårlig tilpas, men jeg mener heller ikke, at jeg behøvede at sætte mig i alvorlig ubehag, fordi en anden ikke tænkte sig om og reserverede en plads."