Datterens klassekammerater kalder hende sød: Moren kan ikke udstå hende

Udland

23/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

De har forkælet deres datter og moren mener nu, at det har båret præg i negativ facon. Faren kan ikke selv se problemet og fortsætter med at forkæle sin øjesten.

En nødstedt mor har indrømmet, at hun ikke kan lide sin teenagedatter, da hun er blevet 'snobbet', 'næsvis' og 'narcissistisk' og bebrejder sig selv for at give sin datter en luksusopdragelse, der forkælede hende og at datteren nu taler ned til hende.

Det skriver Mirror

Den bekymrede mor skrev anonymt på et netforum for mødre, hvor hun udtrykker sine følelser over for sin datter og hævder, at hvis hun ikke var hendes barn, ville hun ikke ønske at være hendes ven, på grund af den måde, hun har opført sig på, hvilket har fået hende til at føle, at hun har 'svigtet' sin teenager.

"Min datter skal starte på gymnasiet efter sommerferien, og efterhånden som jeg ser hende mere og mere som voksen, indser jeg, at hun ikke er særlig sympatisk, hun er ikke doven, men hun er altid igang med alt muligt ligegyldigt. Vi sagde til hende, at hun skulle få et sommerjob, hun ledte i en dag og sagde, at det hele lød kedeligt og gav op, min mand giver hende stadig lommepenge, og han nægter at holde, og jeg synes det umuligt at være sur på hende."

Ikke gjort noget nyttigt

Hun fortsætter med at sige, at hendes 17-årige datter ikke har gjort meget ud af sin sommer, da den er "gået med at shoppe, nyde solen, dyrke sport, være sammen med venner, gå i fitnesscenter osv. faktisk intet nyttigt.

"Hun har også dyr smag, og den eneste måde, jeg kan beskrive det på, er, at hun er blevet snobbet, hun taler ned til mig, hvis hun synes, mit tøj er billigt osv. Hun var meget populær i skolen, havde altid masser af venner, og hendes ry blandt dem virker anderledes end den pige, jeg kender. I deres årsbogen fik de tilfældige elever til at kommentere på personen, og flere af dem omtalte min datter som sød og venlig. Det andet problem, som er ret nyt, hun er at hun flirter hele tiden! Hun er meget naturligt smuk, høj, slank, blond osv., og hun er bestemt ikke bange for at fremvise dette." fortæller moren og tilføjer:

"Jeg hader det, hun kan være meget overfladisk. Hun vil åbenlyst flirte med tjenere selvom jeg er lige ved siden af, det vender sig i min mave. Hvis jeg skulle opsummere hende, ville jeg bruge ord som smart, smuk og veltalende, men også overfladisk, snobbet, næsvis og narcissistisk. Jeg hader, at det er de ord, jeg ville bruge."

Er jeg en dårlig mor?

Problemerne fortsætter, da den bekymrede mor fortæller, at hendes mand stadig forkæler teenageren og ikke ser et problem i at give hende noget, hun vil have.

"Min mand kan ikke se det og forkæler hende stadig, han har lige købt hende de dyreste billetter til Taylor Swift, og en latterligt dyr bærbar computer, når hun beder om penge giver han dem til hende, han siger aldrig fra. Han smykker sig med at være en sej far. Jeg talte med en af hendes veninders mor, da vi ventede på at hente dem på stationen, og hun spurgte, om jeg ville tale med hende, da min datter sagde til hendes datter, at hun skulle træne mere, og hun ville blive tyk, og det gjorde tydeligvis hendes datter ked af det. Jeg talte med min pige, og hun undskyldte, men det faktum, at hun sagde det i første omgang forfærder mig. Min mand sagde, at han ikke kunne se problemet." fortæller hun og fortsætter:

"Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg føler at jeg har svigtet og ødelagt hende!! Det hele blev gjort i ren kærlighed og ville intet andet end det bedste for hende og nu er hun ikke et rart menneske!!"

Eftersom de havde haft svært ved at få børn havde parret gladeligt brugt deres velstand på at forkæle deres barn da det endelig lykkedes - også selvom det kostede dem en formue.

Efter at have afsluttet indlægget, spørger forælderen: "Er jeg en dårlig mor for at føle, at jeg ikke kan lide hende? Hvis hun ikke var min datter, ville jeg ikke ønske at være hendes ven. Hvad gør jeg? Kan jeg gøre det bedre?"

Det er for sent

Andre mødre har kommenteret, hvor de deler deres tanker om morens tilståelse, hvor én brutalt siger: "Nej, det er for sent, du har ødelagt hende, og hun skal nok få som fortjent i gymnasiet."

En anden, der kom med nogle hudløst ærlige synspunkter, sagde: "Du høster desværre, som du sår. Fordi du har givet hende alt, har hun aldrig været nødt til at stræbe eller arbejde hårdt for noget."

Nogle har dog tilbudt støttende ord til at hjælpe moderen, hvilket har skabt en debat online, hvor en anden bruger har udråbt: "Hun er 17, mange af os er ikke vores bedste jeg i den alder!"

Mens en anden kommenterede: "Hun lyder egentlig ikke så slemt. Det, hun sagde til den pige, var noget, mange piger ville sige til deres venner."

En anden bruger tilføjede: "Er du sikker på, at du ikke begynder at ærgre dig over, at hun vokser op og bliver voksen?"