Chef i fedtefadet efter afvisning af jobkandidat: Nej tak til "voksenreferencer"

Udland

12/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det kan være svært at gå til jobsamtale, og selvom det går godt får man ikke nødvendigvis jobbet. Men nogen gange kan forklaringen være dybt chokerende

En chef har afsløret, at de afviste en jobkandidat, fordi hun havde voksne referencer på sin offentlige sociale medieside, og indrømmede, at det fik dem til at føle sig utilpas ved at se "de ting diskuteret offentligt".

Nu er de dog fanget i en vanskelig situation, da hun gerne vil vide, hvorfor hun ikke fik jobbet. Ifølge Mirror, bad chefen brugerne på Quora om råd til, hvad han skulle gøre.

"Jeg afviste en jobkandidat efter flere interviews, fordi jeg lagde mærke til mange voksne referencer på hendes offentlige sociale medieside. Hun vil gerne vide, hvorfor hun ikke fik jobbet. Skal jeg fortælle hende det?”

Er chefen snerpet?

Mange mennesker mente, at kandidaten burde være forsigtig med, hvad hun poster på sociale medier, men hvis det ikke var stødende, var der intet problem.

En person skrev: "Jeg bor, arbejder og rekrutterer i USA. Dette svar forløber i overensstemmelse hermed. Dette er udelukkende dit problem. Det ved du også godt."

En anden forklarede: "Hvis du fortæller hende, at dette er årsagen, udsætter du arbejdsgiveren for sagsanlæg. Næste gang, lad være med at påføre andre dine problemer.”

Googler man kandidater?

Mens nogen overvejede andet: "Jeg studerede i Frankrig. Vi er faktisk undervist på universitetet i at "rense" sociale medier, så intet reflekterer dårligt på dig som kandidat"

"For mig er det helt normalt, at din arbejdsgiver googler dig på et tidspunkt." Tilføjede vedkommende.

En fjerde personen skrev sidst i en længere svada: "Hvad der er på hendes sociale medier er ikke relevant for dig, og at tænke sådan fuldstændig upassende og krydser en grænse. Skam dig."