Brugte timer på at lave mad til påskefrokost - svigermor ødelagde den på få sekunder

Udland

12/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad ville du have gjort i den situation?

For mange er påskesøndag stadig en dag, hvor familien samles for at bytte chokoladegodter og spise alt det lækre mad, der hører til en påskefrokost. 

En familie planlagde netop dette, hvor moren hævder, at hun havde brugt evigheder på at shoppe, gøre rent i huset og tilberede al maden for at gøre det helt perfekt for sine gæster.

Hun blev dog hurtigt efterladt med følelsen af at føle sig "undermineret" og "ikke respekteret", da hendes svigermor så besluttede sig for, at dukke op med sin egen budding, som alle så spiste  i stedet for den, hun selv havde brugt tid på at lave.

Kvinden hævder, at resten af gæsterne ikke ønskede, at svigermor skulle blive fornærmet, og derfor valgte de hendes dessert.

Det er imidlertid ikke første gang, den ældre kvinde gør sådan noget.

Spurgte internettet om råd

Konen skrev på Mumsnet og spurgte folk, hvem der tog fejl - hendes mand, hendes gæster eller hende.

Hendes indlæg lød: "Brugte evigheder på indkøb, rengøring, forberedelse og madlavning til påskefrokost i går for min familie. Brugte lang tid på at lave en rigtig dejlig dessert.

"Svigermor møder op med en dessert selv, ikke engang en lækker en, og så siger alle, at de vil have hendes i stedet, da de ikke vil støde hende. Jeg siger til min mand, at jeg er ked af det over situationen. Jeg plejede at lave søndagssteg, og hun dukkede op med grøntsager og en kylling, hvilket hun insisterede på at have med på bordet sammen med alt det jeg havde lavet af mad.”

Hun tilføjede, at hendes mand synes, hun "overreagerer", men for hende føltes det, som om måltidet var blevet "ødelagt".

"Jeg føler bare det underminerer mig, og ingen har modet til at gå imod hende. Jeg er træt af det. Der var flere ting der opstod, og alt det får mig til at føle mig urespekteret i mit eget hjem."

I kommentarerne var folk uenige om, hvem der havde ret og hvem der var forkert.  

En person kommenterede: "Næste gang så giv besked på forhånd og sig 'vær venlig ikke at føle, at du behøver at bidrage med en dessert eller noget. Jeg har lavet en sød dessert selv”.

En anden kommenterede: "Jeg ville også blive ked af det, jeg elsker at lave mad og bage. Hvis hun ville lave maden, skulle hun invitere mig til hendes egen påskefrokost."

En tredje kom med rådet: 

"Lad din mand lave maden næste gang, hvis han vil spørge sin familie om at komme. Du sætter bare fødderne op og går efter den budding du selv synes ser bedst ud.”

Nogle så dog ikke et problem med den anden budding og tilføjede: "For mig virker det hele som en meget dramatisk overreaktion. Det er normalt for nogen at tage noget med, da de ønsker at bidrage til det hårde arbejde, du har lagt i.  Jeg synes, du er meget urimelig og dramatisk efter min mening."

Kilde: Mirror