Mand dræbte hele sin familie og efterlod rystende selvmordsbrev

Udland

11/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Fem børn, deres mor og bedstemor - og efterfølgende et selvmord. En sand tragedie, der kostede otte mennesker livet. Men et selvmordsbrev og tidligere sager fra samme hus gør sagen endnu mere dyster.

Det er en sag fra Utah i USA, hvor den 42-årige familiefar Michael Haight tog livet af hele sin familie. Men det var langt fra første gang, at myndigheder har været opmærksomme på familien - og særligt Michael. 

For morderen blev allerede efterforsket for børnemishandling, før han udførte de uhyggelige mord. Og fra en  57-siders rapport, er det hævdet, at Haight var kontrollerende og voldelig. 

Fyring og skilsmisse

Ifølge folk tæt på Haights, som blev afhørt af efterforskere, havde morderen mistet sit job hos Allstate Insurance i det nærliggende Cedar City og efterfølgende forsøgt at oprette et selvstændigt agentur.

Men der var også problemer i familielivet, for hans kone, Tausha ønskede at blive skilt. Men Haight fortsatte med at bo i familiens hjem. Parret boede der med deres fem børn samt hustruens mor, som angiveligt var der af hensyn til sin datters sikkerheden. 

Flere uhyggelige hændelser 

I den lange rapport er det også fortalt, at Haights flere gange har gjort sin familie fortræd. For en hændelse i 2021, der er med i rapporten, beskriver hvordan Haight pludselig trådte på bremsen, da han kørte ned ad motorvejen. Familien var angiveligt rædselsslagen over hændelsen, som efterlod dem med røde mærker på deres kroppe. 

Sagsbehandlere besøgte også Haights hus den 19. december, blot to uger før skyderierne, for at undersøge en påstand mod familiens syv-årige søn, Ammon.

En undersøgelse af familien 11 dage forinden var også blevet åbnet på baggrund af beskyldninger om overgreb, der involverede den ældste datter i familien.

"Jeg vil hellere rådne op i helvede"

Ifølge rapporter fortalte konen politiet, at hendes mand havde truet med at tage sit eget liv eller gøre hendes liv til et helvede, hvis hun forlod ham. Og netop det gjorde han alvor af, men han tog hele familien med sig, alle børnene; sine døtre Macie, Briley, Sienna og sønnerne Ammon og Gavin. Han skød også sin kone Tausha og hendes mor Gail Early. 

Efterfølgende tog han livet af sig selv og efterlod det hårrejsende brev, der blandt andet beskrev følgende "Jeg vil hellere rådne i helvede end at klare endnu en dag med denne manipulation og kontrol over mig" og udtrykte frustration over ikke at være blevet lyttet til.