Børnefamilier i problemer: Prisen på modermælkserstatning stiger

Udland

06/12/22 | 08:26

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Prisen på modermælkserstatning er steget med 22%

Sårbare forældre kan blive tvunget til at ty til usikre metoder for at fodre deres babyer på grund af en kraftig stigning i prisen på modermælkserstatning.

Det skriver The Guardian

Prisen på det billigste mærke af modermælkserstatning er steget med 22 %, ifølge analyse fra British Pregnancy Advisory Service (BPAS).

BPAS sagde, at udgifterne til modermælkserstatning, der er nødvendig for sikkert at made en baby i de første seks måneder af deres liv, ikke længere er dækket af de kuponer, man en gang om ugen og giver til mødre i England, Wales og Nordirland.

Velgørenhedsorganisationen Feed sagde, at familier, der ikke havde råd til nok modermælkserstatning, havde tyet til at udvande produktet eller give deres babyer uegnet mad såsom grød.

Risikere alvorlig sygdom

NHS vejledning anbefaler, at babyer udelukkende ammes i det første år af deres liv. '

Tallene tyder dog på, at størstedelen af ​​babyer er helt eller delvist fodret med modermælkserstatning, når de er seks til otte uger gamle.

BPAS’ administrerende direktør, Clare Murphy, sagde:

"Vi ved, at familier, der oplever fødevarefattigdom, tyr til usikre metoder, såsom at strække tiden mellem spisetid og udvande erstatningen. Regeringen kan ikke stå ved siden af, da babyer risikerer underernæring og alvorlig sygdom på grund af leveomkostningskrisen og den skyhøje pris på modermælkserstatning."

Frygter underernærede babyer

Michelle Herd, en medstifter af babybanken AberNecessities, med base i det nordøstlige Skotland, sagde:

"Vi har set en enorm stigning i henvisninger til forældre, der kæmper for at brødføde deres små på grund af de skyhøje priser på modermælkserstatning. Vi er nødt til at sikre, at modermælkserstatning er tilgængelig for familier, der har brug for det, uanset om det er gennem fødevarebanker. Derudover skal regeringen undersøge stigende omkostninger, især for vitale produkter som modermælkserstatning. Vores frygt er, at uden adgang til dette, vil vi se babyer på hospitalet, underernærede."