Bilekspert afslører dyr fejl: Kan ødelægge din motor

Udland

18/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du denne dårlige vane? Den kan blive dyr for dig.

En bilmekaniker har advaret chauffører om, at de løber risikoen for at beskadige deres bil, hvis de regelmæssigt kører den med en næsten tom tank.

Det skriver Express

Bladed Angel deler regelmæssigt videoer på sin YouTube-kanal og informerer bilister om, hvordan de kan undgå at falde i almindelige fælder, der kan føre til dyre reparationsregninger.

Tør for brændstof

I sin seneste video udtalte Bladed Angel, at det at køre i en bil, der næsten er løbet tør for brændstof, kan føre til langvarige problemer.

Han forklarede: "Selvom [brændstofmåleren] nålen dypper til tom eller endda under tom, kan bilen stadig bevæge sig. Det er imidlertid ikke nødvendigvis en god grund til at fortsætte med denne vane, fordi det, der sker, er, at bilens brændstofpumpe sandsynligvis er super stresset, da den forsøger at suge hver eneste dråbe."

Selvom stigende benzinpriser kan opfordre bilister til at bruge hver dråbe brændstof i tanken, kan dette fratage nogle dele af motoren brændstof.

Slides hurtigere

Ikke alene kan dette føre til, at køretøjet ikke fungerer korrekt, men hvis det sker regelmæssigt, kan det få komponenter til at slides meget hurtigere.

Bladed Angel bemærkede, at dette problem kan føre til, at sparsommelige bilister ender med at strande, når de forsøger at starte deres biler.

Bladed Angel anbefalede, at bilister altid bør fylde deres køretøjer op, når en advarselslampe for brændstof lyser.

"Det er bedst at køre med en fjerdedel af en tank eller mere, men hvis du virkelig vil køre tæt på tom, skal du forsøge at holde en ottendedel eller en tiendedel af en tank, så 10 til 15 procent af dit brændstof." fortæller han og fortsætter:

"De fleste biler omkring dette tidspunkt vil normalt vise dig en advarselslampe for brændstof, hvilket oftest betyder, at det er på sin næstsidste lille smule."

Kan stige dramatisk

Mens bilister har oplevet en stabil stigning de seneste måneder, er der bekymring for, at priserne snart kan stige dramatisk.

Mange eksperter forudsiger betydelige stigninger, efter at Organisationen af ​​Olieeksporterende Lande har erklæret, at de vil reducere deres reserver fra oktober 2023, hvilket øger prisen på råolie.