Beklagede sig over hovedpine og træthed: seks måneder senere dør 36-årig kvinde

Udland

16/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hun havde overvundet brystkræft i 2019.

En mor har hyldet sin datter, der døde blot måneder efter at have klaget over svær hovedpine og træthed.

Det skriver Express

Tragisk nok døde Leigh Kelly kun 36 år gammel den 16. januar efter en lang og opslidende kamp mod kræften. Hendes mor, Janet Caldwell, har talt om sit tab og beskrevet hende som en 'fighter', der 'aldrig ville bare give op'.

Havde overvundet brystkræft

Leigh, der arbejdede som palliativ plejer, blev først diagnosticeret med triple-negativ brystkræft i oktober 2019 efter at have opdaget en lille klump i hendes bryst. Fra hendes diagnose bevægede alt sig meget hurtigt.

Leigh startede behandlingen inden for få uger efter at have fået nyheden at vide. Hendes tumor var vokset hurtigt, som det er almindeligt med triple-negativ brystkræft, til omkring 5,3 cm.

Leigh startede kemoterapi for at skrumpe tumoren, som derefter blev opereret og senere fjernet på Royal Oldham Hospital.

"Leigh var blevet henvist til brystklinikken inden for få dage efter at have været til lægen," sagde Janet. "Det hele gik meget hurtigt, hun begyndte i behandling og begyndte at få kemoterapi og lægerne lavede også to forsøg på Christie. Så fik hun strålebehandling. Fra begyndelsen var hun så positiv og fast besluttet på at bekæmpe det. Hun ville aldrig bare give op. Hun var sådan en pige og havde aldrig ondt af sig selv."

Hovedpine

Det var omkring juli 2020, da Leigh blev sat i remission. "Vi var alle så glade," fortæller Janet og fortsætter:

"Men som hendes mor, var jeg stadig altid bange for, at det ville komme tilbage. Hun levede igen og nød bare livet. Hun stoppede aldrig og havde altid så travlt, hun havde fantastiske venner."

Det var begyndelsen af ​​2022, da Leigh, fra Ashton-under-Lyne, begyndte at klage over alvorlige hovedsmerter og træthed.

Efter at være blevet henvist afslørede scanninger, at hun havde tre tumorer i sin hjerne, samt yderligere tumorer i brystknogle, lunge og spiserør. '

"Det var ekstremt hjerteskærende," sagde Janet. "Det var forfærdeligt for hende. Hovedsmerterne havde gjort hendes liv til et helvede."

En af tumorerne på hendes hjerne kunne opereres. På dette tidspunkt havde Leigh og hendes familie fået at vide, at hendes diagnose var terminal, og at hun måske kun havde måneder tilbage at leve.

Terminal kræftdiagnose

Christie Hospital indvilligede derefter i at starte hende på flere runder med kemoterapi og strålebehandling i et forsøg på at forsøge at forlænge hendes liv - men der var ingen garantier. Gennem alt dette holdt Leigh et positivt humør og hjalp endda andre med deres diagnose og støttede dem gennem hendes opslag på sociale medier.

"Det var ekstremt hjerteskærende og skræmmende for os alle, men da hun kendte Leigh og hendes kamp, ​​sagde hun bare, at hendes hjerne ikke kunne klare mere strålebehandling," fortæller Janet og fortsætter:

"Hun var den slags pige, der altid opmuntrede andre mennesker. Alle elskede hende."

I oktober 2022 fik Leigh det værre og blev fuldstændig sengebundet. Hun begyndte at kæmpe med at bruge sine ben og var ude af stand til at gå ordentligt.

På dette tidspunkt beskrev hendes mor, hvordan hendes kræft havde spredt sig endnu en gang, denne gang til hendes anden lunge, hendes rygsøjle, hendes blære og hendes tarme, med flere andre tumorer i hendes hjerne.

"Hun begyndte at blive meget syg igen," sagde Janet. "Vi havde talt om fysioterapi til hendes ben, fordi dele af hendes krop svigtede. Desværre fortalte de os, at kræften var ned ad hendes rygsøjle og havde spredt sig og hendes tarme og blære og hendes anden lunge. Hun var i en tilstand, hvor hendes muskler sled væk, og hun kunne være blevet lammet. Men hver gang vi fik dårlige nyheder, kom hun stadig hjem og tænkte altid på det positive. Da de gav hende to uger tilbage at leve, sagde hun: "Jeg har i det mindste haft seks måneder mere end den gennemsnitlige person." Hun var så inspirerende.