Båsen var for lille til hendes minibil - fik bøde alligevel

Udland

08/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Nogle gange virker det som om, at P-vagter går mere op i at udskrive bøder til kommunekassen end at sikre sig, at parkeringerne er foretaget på en ordentlig måde. I et britisk sogn er det gået over gevind mener flere.

Adskillige beboere i den lille britiske by Havering har fået bøder for at parkere uden for parkeringspladsernes linjer. Men de hævder, at båsene ikke er store nok til at rumme deres køretøjer inden for grænserne ifølge Express.

Lee Street, en 46-årig håndværker, der ofte leverer til området, stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor han modtog en parkeringsbøde for fire uger siden.

Street, som har parkeret på vejen i årevis, forsøger altid at parkere sin varevogn så tæt på kantstenen som muligt. Han mener, at parkeringsbåsene altid har været for små, og at trafikvagterne tidligere har taget hensyn.

Street sagde: "Hvis stregerne ikke er brede nok, hvordan skal vi så lave leveringer? Trafikvagter bør udvise sund fornuft, når de udsteder bøder."

Alicia Perfect, en anden beboer, modtog for nylig en parkeringsbøde i området. Hun hævder, at mindre overtrædelser koster lokalbefolkningen en betydelig sum penge.

Perfect på 20 år, appellerer i øjeblikket den bøde på 250 kr., hun modtog efter at have kæmpet for at få sin Toyota Aygo ind i en bås, hvilket resulterede i, at hendes hjul stak ud.

Hun sagde: "Det er bare uretfærdigt, især når du betaler for din parkering. Jeg plejede at gå i butikker, men nu gør jeg det ikke, fordi det ikke er risikoen værd."

Perfect hævdede også, at mange parkeringsautomater i området ikke fungerer korrekt, hvilket forhindrer folk i at handle lokalt på grund af frygt for at blive idømt bøder for fejlparkering eller manglende billet.

En talsmand fra byrådet erkendte, at en maskine på den pågældende gade ikke fungerer, men forsikrede, at to andre er i drift. De nævnte også, at bilister har mulighed for at betale for parkering online.

Lorna Brockington, en anden beboer, gik på Facebook for at opfordre kommunen til at lytte til lokalbefolkningens bekymringer og gribe ind før gentagne bøder påvirker hovedgaden negativt.

Hun skrev: "Dette skal stoppe. Denne aggressive bødepolitik vil drive folk væk fra vores butikker, hvilket vil ødelægge nogle virksomheders fodfæste"

Havering Council har udtalt, at alle parkeringsbåse overholder standardbestemmelser.