Ansat ved fast-food restaurant satte livet på spil for at redde mor og baby

Udland

07/05/2023

Foto: Facebook.com/FOX13TampaBay/
Foto: Facebook.com/FOX13TampaBay/

Skrevet af Emil B.

Mykel Gordon, en medarbejder ved Chick-fil-a, stod bag disken i gang med at modtage en ordre fra en sulten kunde. Så hørte han skriget fra en kvinde i nærheden og vidste instinktivt, at han måtte gribe ind.

”Jeg SKAL hjælpe hende”

Gordon fortæller, hvordan: ”Jeg hørte et opkald fra den anden side af butikken. Jeg tænkte – jeg skal hjælpe personen. Jeg skal gøre det (sic)."

Han så, at hun så panisk ud og holdt sit barn i hænderne. Ved siden af hende stod en truende mand. Han skyndte sig derfor over mod nødråbet fra kvinden.

Ifølge en medarbejder fra Okaloosa County Sheriff's Office havde en kvinde netop trukket sit barn ud ad bilen, da en mand nærmede sig hende. Han viftede med en farlig genstand af en art og truede hende til at aflevere sine bilnøgler.

Så kom Gordon til undsætning.

Foto: Facebook.com/FOX13TampaBay/

Redningsaktionen

Lige da Gordon så, hvad der skete, spænede han hen til scenen og tacklede modigt manden. Og det virkede. Gordon rullede på asfalten og afvæbnede manden og gjorde ham bevidstløs.

Et vidne, Molly Kelner, filmede hændelsen. Hun fortæller, hvordan han gav alt sin energi for at redde moren og barnet og bekymrede sig slet ikke om sit eget helbred.

En gruppe mennesker kom senere til undsætning og holdte den mistænkte nede, indtil politiet ankom.

Lærte selvforsvar fra sin stedfar, en militærmand

Gordon fortalte senere, hvordan han så godt vidste, hvad han skulle gøre: "Min stedfar er i militæret, og jeg voksede op med at efterligne, hvad han gjorde. På grund af ham vidste jeg præcis, hvad jeg skulle gøre, da det skete. Gudskelov for det."

Og heldigvis for den træning. Det muliggjorde, at Gordon kunne redde en situation, der ellers villet have eskaleret til et uforudsigeligt niveau.