Adopteret dreng kæmpede for sit liv: Nu har han fået sit livs første fødselsdagsgave

Udland

03/1/23 | 06:44

Kilde: instagram.com/jamie.n.walker
Kilde: instagram.com/jamie.n.walker

Skrevet af Louise S.

For en dreng, der har brugt hele livet for at kæmpe for mad og overlevelse, var adoption hans redning.

Skæbnen velsignede ham med et par kærlige adoptivforældre, der har kunnet give ham tryghed og kærlighed. Efter en start på livet præget af dårlige kår var det derfor en overvældende oplevelse for ham, da han for første gang blev bekendt med at fejre sin fødselsdag.

En hård start på livet

I Sierra Leone er velfærdssamfund og klimakrise ikke just på dagsordenen som her i Danmark. Her er der mange andre ting, der er vigtigere og fylder mere. Verdens syvende fattigste land danner ikke rammerne for en tryg opvækst. Det er et land præget af efterfølgerne af en borgerkrig og har gjort det svært for mange børn og unge at spotte en fremtid – en fremtid, der er værd at leve for.

Dette er Abrahams og James’ start på livet. Tingene har heldigvis ændret sig for dem siden.

Adoptivforældre sendt fra himlen

Deres adoptivforældre, Joe og Jamie, havde selv fire børn og levede et ellers lykkeligt liv. Men efter Joes nødhjælpsrejse til Sierra Leone for at hjælpe til på et plejehjem var tingene anderledes. På rejsen mødte han de unge brødre Abraham og James, og derefter kunne have ikke forestille sig et andet end at adoptere deres venlige væsener. De skulle slutte sig til deres familie.

Ny tilværelse – nye traditioner

At flytte fra Sierra Leone til USA var en stor omvæltning – men en positiv en af slagsen. Der var mange nye ting at forholde sig til og fejre. Og Abrahams første fødselsdag blev en noget så følelsesladet oplevelse. På hans fødselsdag blev han overrasket med en fødselsdagskage, der var lavet særligt til ham. Kagens tema fulgte to af hans yndlingsting: biler og atletikbaner. Og så stod hans navn på kagen.

En overvældende oplevelse

Da Abraham så kagen kunne han ikke holde følelserne tilbage. Det var en lykkelig begivenhed, der fremkaldte et væld af følelser både hos Abraham og hans familie. Tårer, kram og dyb taknemmelighed var en del af den rutsjebanetur, som drengen oplevede. Da dagen kom, hvor det var James’ fødselsdag, var følelserne også uden på tøjet.

Se den lykkelige video af Abrahams overraskelse her:

Én gang til for James

Da James så havde fødselsdag, skulle hans selvfølgelig også fejres. Heller ikke han kunne lade være med at udvise dyb taknemmelighed over for hans adoptivforældre.

Se videoen af James, der bliver overrasket med fødselsdagskagen her: