Ambulanceredder rykkede ud til biluheld: Brød sammen, da hun opdagede, hvem hun behandlede

Udland

08/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En mor fra Canada har gennemlevet sit største mareridt.

En canadisk ambulanceredder, der reagerede på et trafikuheld i sidste uge og arbejdede for at hjælp den hårdt kvæstede teenager, behandlede ubevidst sin egen datter.

Det skriver The Guardian.

Da Jayme Erickson ankom til ulykkesstedet på en iskold strækning af Alberta-motorvejen den 15. november, fandt hun en teenagepige med alvorlige kvæstelser, som Erickson vidste sandsynligvis var dødelige.

Genkendte ikke sin datter

På grund af sværhedsgraden af ​​pigens skader kunne Erickson ikke genkende hende.

Erickson arbejdede i næsten en halv time for at fjerne pigen fra køretøjet og blev hos hende, indtil teenageren kunne flyves til et nærliggende hospital i Calgary.

Da Erickson kom hjem i slutningen af ​​hendes vagt, blev hun mødt af politibetjente, som sagde, at hendes 17-årige datter, Montana, havde været offer for ulykken.

Hun blev informeret om, at skaderne var så alvorlige at Montana lige nu kun blev holdt kunstigt i live og at man ville stoppe den behandling.

"Den kritisk sårede patient, jeg lige havde behandlet, var mit eget kød og blod. Mit eneste barn. Min mini mig. Min datter, Montana,” skrev Jayme Erickson efterfølgende i en offentlig udmeldelse der fortsætter:

"Selvom jeg er taknemmelig for de 17 år, jeg havde med hende, er jeg knust og undrer mig. Hvad ville du være blevet, min lille pige? Hvem ville du have været? Jeg er knust. Jeg er i stykker. Jeg mangler en del af mig. Jeg er overladt til at samle brikkerne op og forventes at fortsætte."

Det værste mareridt

Da hun talte med journalister i Airdrie-samfundet, hyldede Erickson, flankeret af familie og kolleger, sin fantastiske datter.

"Hun var en fighter, og hun kæmpede indtil den dag, hun døde. hun var så smuk," sagde hun. og forsatte:

Richard Reed, en ven og ambulanceredder, brød sammen flere gange, da han fortalte journalister om ulykkesstedet, hvor en bil med to teenagepiger, der vendte tilbage fra hundetur, havde mistet kontrollen og blev ramt af en modkørende lastbil.

Chaufføren var i stand til at forlade køretøjet, men passageren, Montana, var fanget.

Erickson var den første på stedet og udtrykte senere sorg og frustration over for sin mand over, at en familie sandsynligvis ville miste deres datter.

"Som både en forælder og en førstehjælper kan jeg fortælle dig, at dette er værre end det værste mareridt," sagde Reed.

Lever videre gennem organdonation

Erickson sagde, at hun ønskede, at verden skulle kende til den datter, hun havde mistet.

"Hun ville elske dig inderligt, hvis du var hendes ven. Hun ville elske dig til verdens ende og tilbage, og hun ville gøre alt for dig. Hun var en fighter. Og hun kæmpede,” sagde hun.

Montana var en konkurrencesvømmer med ambitioner om at gå på jurastudiet. Derudover var Montana i stand til at give en sidste gave til verden før hun forlod den. Hun var nemlig organdonor: 

"Hun var i stand til at donere sine organer, og af hendes organer var to af dem, der blev doneret, livreddende," sagde Erickson og fortsatte: "Vi er så glade for, at vores lille pige lever videre gennem andre, og hun har i kølvandet på denne tragedie reddet andre mennesker. Vi ved, at det er det, hun ville have ønsket, og vi er så stolte af hende, og vi kommer til at savne hende meget, meget."