9-årige Amelia tænkte hurtigt - og det reddede moderens liv

Udland

02/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Den modige pige gik ikke i panik, selvom moren lå bevidstløs på gulvet

En ni-årig pige reagerede hurtigt for at redde sin mors liv, da hun pludselig kollapsede og faldt bevidstløs om i deres hjem i Wigan, Manchester.

Det skriver Mirror.

Skolepigen Amelia Potts spildte ingen tid og løb hen for at ringe efter hjælp, da hendes mor Rebecca slog hovedet i dørkarmen, før hun faldt til jorden.

Parret vidste ikke på det tidspunkt, at Rebecca fra Leigh var kollapset på grund af sepsis - en alvorlig og ofte dødelig tilstand.

Amelia ringede hurtigt til beredskabet, og paramedicinere tog Rebecca til hospitalet, hvor det senere blev opdaget, at den 28-årige havde sepsis. Den unge mor tilbragte to uger på hospitalet, før hun kom sig helt.

Nu hyldes hun som helt

Hun fortalte at hun ikke ville være i live, hvis det ikke var for Amelias hjælp. Hun sagde:

"Det var tidligt om morgenen, og jeg skulle lige ind på Amelias værelse for at vække hende. Jeg kan huske, at jeg følte mig ør i hovedet, og så faldt jeg sammen. Jeg bankede mit hoved på dørkarmen og slog mig helt ud. Heldigvis gik Amelia ikke i panik. Hun ringede roligt efter hjælp og forklarede dem, hvad der var sket."

Amelia er siden blevet hyldet som en helt - og nomineret som en af ​​East Lancashire Railways 'Local Heroes' af hendes barnepige Dawn Garcia.

Mor Rebecca er begejstret over, at hendes datter er blevet anerkendt for hendes tapperhed, og tilføjer: "

Jeg er så glad for Amelia får den anerkendelse, hun fortjener. Der er ingen tvivl om, at jeg ikke ville være her nu, hvis det ikke var for hendes handlinger.

Det var et følelsesladet øjeblik for Amelia, da hun opdagede, at hun var blevet gjort til en lokal helt.

Blodforgiftning eller sepsis

Sygdommen, der også er kendt som blodforgiftning, opstår, når immunsystemet overreagerer på en infektion eller skade.

Normalt bekæmper immunsystemet automatisk infektion - men i nogle tilfælde begynder det af endnu ikke kendte årsager at angribe vores krops egne organer og væv.

Timing er afgørende, når det kommer til behandling af sepsis. Hvis den ikke behandles med det samme, kan sepsis føre til organsvigt og død – men med tidlig diagnose kan den behandles med antibiotika.