56.300 æg beslaglagt: 16 personer sigtet

Udland

04/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Politiet mener, de har optrevlet et decideret ægge-netværk.

Når du tænker kriminelle netværk, hvad er så det første, der falder dig ind?

Narkotika? Hvidvask? Æggesamling? Afpresning?

Undertegnede tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at det nok er de færreste, der tænker "æggesamling", når vi har at gøre med kriminelle netværk - men måske skal vi til at tage det op til genovervejelse.

I Norge mener politiet nemlig at have optrevlet et omfattende netværk af æggetyve og i samme ombæring beslaglagt i alt 56.300 æg.

Det skriver NRK.

Netværk af æggesamlere

Men inden, du måske tænker, at man da bare kan købe en bakke med 12 æg nede i Rema 1000, så er det altså ikke hønseæg, sagen handler om.

Det er i stedet æg fra forskellige fuglearter, der er enten stærkt eller kritisk truede - og derfor er det forbudt at indsamle deres æg i Norge, medmindre man har særlig tilladelse.

16 personer er indtil videre blevet sigtet, efter netværket er blevet optrevlet. Den mest alvorlige af sigtelserne kan give op til seks års fængsel.

Politiet mener, der er tale om et netværk af æggesamlere, der ulovligt indsamler og opbevarer æg og desuden både køber og sælger dem.

"Omsætning af æg kan være en drivkraft for en sådan en indsamling. Det vil vi forsøge at finde ud af gennem efterforskningen," siger miljøkriminalitetschef, Hans Tore Høviskeland, til NRK.

Beslaglæggelserne af de mange æg fordeler sig over hele Norge.