3-årig dreng klager over ømme ben på tur til IKEA – 72 timer senere blev de amputeret

Udland

16/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Han sagde at hans ben ikke ville fungerer

En tre-årig dreng klagede over, at hans ben 'ikke ville fungere' under en tur til IKEA - blot for at få dem amputeret blot 72 timer senere.

Det skriver The Mirror

Romeo fra Cardiff var sammen med sin familie i en IKEA supermarked, da han klagede over, at hans ben gjorde ondt, og at han ikke kunne gå.

Kørte på hospitalet

Hans mor, Katie Hadley, 43, bemærkede lilla og blå mærker på hans ben og bækken. Da hun frygtede, at det var meningitis, tog hun ham på hospitalet, hvor det viste sig, at han havde en yderst sjælden sygdom kaldet Purpura Fulminans, en ofte dødelig trombotisk lidelse, som fører til, at små blodkar størkner i huden.

Den lille dreng blev kørt på intensiv, hvor han blev bedøvet og lagt i respirator. Hans forældre blev advaret om, at det var usandsynligt, at han ville overleve natten igennem.

"Vi fik at vide af læger, at han havde en kæmpe kamp foran sig," huskede Katie, der er uddannet sundhedsplejerske.

"Det var hjerteskærende. Vi holdt bare vagt ved hans seng og bad til, at han ville klare sig."

Amputeret af to omgange

I et forsøg på at redde Romeos sorte ben, flængede lægerne begge hans lægge for at aflaste trykket og hjælpe cirkulationen. Men to dage senere måtte Romeo have begge ben amputeret lige over knæet i en procedure, der varede 10 timer.

Lægerne opdagede derefter, at flere benmuskler var døde, og Romeo måtte udstå en yderligere operation for at fjerne flere af hans ben mod toppen af ​​hans lår.

"Det eneste, vi bekymrede os om, var, at han kom igennem operationen," sagde fru Hadley. “Det gjorde han heldigvis, så stod vi over for den forfærdelige kendsgerning, at vi var nødt til at fortælle ham, at han havde mistet sine ben.

"Han var en fodboldgal lille dreng, der altid løb rundt og lavede ballade, jeg var så bekymret over hans reaktion. Så da Romeo var klar, efter at have været bedøvet i to uger, fortalte jeg Romeo, at hans ben var dårlige, og at en læge havde taget de dårlige stykker væk. Først blev han stille og kunne ikke se på benene, men inden for få timer snakkede han og legede."

Udskrevet og hjemme igen

Efter næsten seks måneder på hospitalet og 36 operationer og procedurer, scanninger, udskiftning af kunstigt væv og hudtransplantationer blev Romeo udskrevet i fredags og er nu hjemme igen med sin mor, far Jon, 43, og storesøster Seren, ni, og tilpasser sig liv uden ben.

Katie sagde: "Han har været sådan en modig lille soldat hele vejen igennem. Han er aldrig uden et smil, og han har sådan en fræk humor på trods af, hvad han har været igennem. Efter vi havde fortalt ham om hans ben, var en af ​​de første ting, han sagde, at han ikke længere ville være i stand til at gå med sine yndlingssko. Så smilede han og fortalte mig, at jeg i det mindste ikke behøvede at klippe hans tånegle længere. Det er noget, han altid havde hadet at få gjort. Han har holdt os alle i gang, ikke omvendt."

Jon Hadley, der er uddannet tandtekniker, siger:

"Han har sådan en dejlig sans for humor. Han vil bede om sine sokker, så ser han fnisende på mig og siger 'Jeg driller dig far'. Romeo har endnu ikke helt forstået omfanget af det, der er sket med ham, og vi som familie er ved at tilpasse os en meget anden form for normal."

Samler ind til ben

Jon og Katie Hadley adopterede Romeo i december 2013 efter at de havde haft svært ved at få et andet barn.

Katie Hadley husker:

"Han var bare så sød, og han slog sig hurtigt ned i vores familie. Seren har altid ønsket sig en lillebror, så hun blev glad forham, så snart vi fik ham hjem. Hende og hendes venner er alle glade for ham. Da Seren besøgte Romeo på hospitalet, fortalte hun ham, at hun ville bære ham overalt."

Mens parret har været sammen med Romeo på hospitalet, har deres veninde Leanne Bourne oprettet en online fundraising-side, som Romeo kan finansiere, hvis de skal have ben eller hjul i fremtiden.