22-årig kvinde fødte barn under vandretur i kendt nationalpark

Udland

23/9/23 | 08:53

Foto: facebook.com/HrvatskaGSS
Foto: facebook.com/HrvatskaGSS

Skrevet af Louise S.

En vandretur i Kroatien fik en uventet afslutning for en 22-årig kvinde. På toiletterne i nationalparken fødte hun en pige.

Vandring i kroatisk skønhed endte uventet med en babys ankomst

Det var i slutningen af juli, at en 22-årig kvinde fra Luxembourg var på turistbesøg i Kroatien og besøgte Paklenica nationalpark.

Under hendes vandretur begyndte hun at føle sig dårlig og måtte gå på toilettet. Hendes bekymrede pårørende kontaktede det kroatiske HGSS, bjergredningstjenesten, som beskriver hændelsen på deres Facebook-side. Da redningsteamet ankom, fandt de kvinden med en nyfødt pige i armene.

Narkoselægen Adela Ušanović, der var en del af redningsteamet og var først på stedet, siger, at hun aldrig har oplevet noget lignende før.

"Vi havde ingen anelse om, at kvinden var gravid og skulle føde. Vi begav os hen til hende med båre og udstyr. Efter over en times vandring nåede vi frem og fandt ud af, at hun lige havde født alene på toilettet. Parkvagten og hendes familie var hos hende," siger hun til den kroatiske avis 24sata.

"Vi er glade for, at alt endte godt."

En vellykket fødsel

En time senere ankom gynækologen Dora Perinčić, som tilfældigvis befandt sig i området med sin familie. Hun klippede navlestrengen.

"Barnet kom ud fint med hovedet først. Pigen har det godt, og det ser ud til, at hun blev født til tiden. Hun var lidt mindre end gennemsnittet, men det er kun min vurdering," siger Dora Perinčić til 24sata.

Først fortalte kvinden redningspersonalet, at hun slet ikke vidste, at hun var gravid, da hun fødte, hvilket 24sata rapporterede om. Men senere kom der oplysninger frem om, at hun kun havde holdt graviditeten hemmelig på grund af forholdsmæssige problemer, skriver den kroatiske avis Jutarnjilist.

Kvinden og babyen blev kørt til hospitalet i en ambulance uden nogen komplikationer.

"Det var en utrolig kombination af omstændigheder, men vi er alle glade for, at alt endte godt," siger Dora Perinčić.