2000 døde katte fundet på slagteri

Udland

20/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Kattene skulle bruges til naturmedicin.

Vietnamesisk politi har opdaget omkring 2.000 døde katte beregnet til brug i traditionel medicin.

Det skriver CBSnews

Ligene af kattene blev fundet på et slagteri i Dong Thap-provinsen i Mekong-deltaet torsdag sammen med 480 levende dyr, ifølge den officielle provinsavis.

Kattene var i kølerum og menes at være bestemt til det nordlige Vietnam. Nogle i Vietnam mener, at ekstrakter fra katteknogler kan hjælpe med at helbrede tilstande som astma og osteoporose.

Det anslås, at op mod en million katte bliver ofre for den ulovlige handel med vilde dyr hvert år i Vietnam, ifølge dyrevelfærdsorganisationen Four Paws International.

Lovligt at spise hunde og katte

Det er lovligt at spise hunde og katte er i landet. Mange restauranter serverer kødet, men har brug for certifikater for at vise dyrenes oprindelse.

Slagteriet i Dong Thap undlod at levere papirer, der godkendte slagtningen og detaljerede sporbarhed.

Ingen er indtil videre blevet anholdt i sagen.

Den traditionelle medicinindustri er en væsentlig drivkraft for den illegale handel med vilde dyr i Asien, og Vietnam er både et forbrugs- og transportknudepunkt.

Bruges i traditionelt medicin

Traditionelle medicinprodukter giver også næring til den ulovlige handel med store katte i Asien, ifølge en rapport fra 2019 fra non-profit World Animal Protection.

Rapporten fandt, at i Vietnam tror 89 % af forbrugerne af traditionel asiatisk medicin på uprøvede produkter fremstillet af tigre og løver. Af dem, der bruger traditionelle medicinprodukter i Vietnam, foretrak 84 % katteprodukter fra dyr fanget i naturen.

Kattedyr er ikke det eneste dyr, der bruges i disse produkter.

Skældyr er verdens mest handlede pattedyr, og er blevet bragt til randen af ​​udryddelse, fordi deres skæl er populære i asiatisk traditionel medicin.

Ved en global operation i 2018 blev 8 tons pangolinskæl beslaglagt på verdensplan, halvdelen af ​​det af vietnamesiske søfartsmyndigheder om bord på et skib, der ankom fra Congo.