20-årig dræbt af en spaghetti med kødsovs

Udland

17/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det var hans forældre, der opdagede det.

En studerende, der forsøgte at spare lidt penge ved at genopvarme spaghetti, han havde efterladt på køkkenbordet fem dage tidligere, blev fundet død ti timer senere.

Den 20-årige belgier, kendt som AJ, spiste de efterladte rester og gik ud for at dyrke sport med vennerne. Han vendte tilbage en halv time senere og klagede over hovedpine og mavesmerter, der udviklede sig til opkastninger og diarré.

Chokerende sag

I stedet for at ringe til vagtlægen gik han direkte i seng for at sove det væk. Tragisk nok blev han fundet død næste dag af sine forældre, som var kommet for at tjekke ham, da han ikke mødte til undervisning.

Hans dødstidspunkt blev senere dømt til at være omkring kl. 04.00, cirka 10 timer efter, at han havde indtaget måltidet. En obduktion viste, at AJ døde af levernekrose og akut pancreatitis. Den chokerende sag blev omtalt i Journal of Clinical Microbiology.

En YouTube-læge kendt som Dr. Bernard offentliggjorde senere en video, der gennemgik dødsfaldet.

Dr. Bernard, der identificerede sig selv som en autoriseret læge med base i USA, skitserede sagen i videoen. Han sagde: "Mange mennesker spiser pastarester i en dag eller to, og de har det fint. Vær forsigtig med mad udeladt i mere end et par timer. Hvis maden lugter sjovt, er det altid bedre at være på den sikre side."

Afføringsprøver

I AJ's tilfælde afslørede fæcespodninger taget efter hans død tilstedeværelsen af ​​Bacillus cereus, et velkendt fødevarebåren patogen, som producerer toksiner, i hans system.

Prøver af efterladenskaberne sendt til National Reference Laboratory for Food-borne Outbreaks (NRLFO) afslørede en signifikant tilstedeværelse af B. cereus, der hovedsageligt er forbundet med madforgiftning. Dog rapporteres det i stigende grad at være årsag til alvorlige og potentielt dødelige infektioner, ifølge US National Library of Medicine.

Dr. Bernard sagde, at alvoren af ​​sygdommen AJ døde af ikke er "typisk", men det er stadig vigtigt at praktisere ordentlig køkkenhygiejne for at undgå hændelser.

Det anbefales at nedkøle letfordærvelige fødevarer inden for to timer efter tilberedning. Frisk fjerkræ, fisk og hakket kød bør spises eller fryses to dage efter tilberedning, og okse-, kalve-, lam- eller svinekød inden for tre til fem dage.

Kilde: Mirror