105-års fødselar har opskriften på et langt liv: Du vil nok glæde dig over hvad det er

Udland

16/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det er ikke hver dag, at man møder en, der har rundet de 100 år. Men Betty fra et plejehjem i Liverpools hemmelighed bag et langt liv vil nok forbavse dig

En kvinde, der er få uger fra at fejre sin 105-års fødselsdag, siger, at hun har en særlig hemmelig ingrediens, der har holdt hende kørende alle disse år.

Betty Regnard, beboer på plejehjemmet Westhaven, der fylder 105 år den 4. august, er nemlig overbevist om, at det er et hyppigt indtag af rødvin, der har givet hende et langt og sundt liv.

Hun tilføjede også, at det, hun glæder sig mest til på sin fødselsdag er kagen. Det skriver Mirror.

Forud for hendes store dag har SOSU'erne på Bettys plejehjem sendt en opfordring til medlemmer af lokalsamfundet for at hjælpe med at markere den specielle dag med et særligt præg. Holdet samler byens borgere for at sende fødselsdagskort til hende for at gøre hendes dag ekstra speciel.

Plejehjemmet håber at modtage 105 fødselsdagskort i tide til Bettys fødselsdagsfest.

Aldrig oplevet før

Nichola Forster, aktivitetskoordinator, som leder ansvaret for Bettys fødselsdag, sagde, at dette er en alder, hun aldrig har fejret i alle sine år med at arbejde med ældre.

Hun sagde: "Jeg har arbejdet med ældre i 15 år, og den ældste, jeg nogensinde har fejret, var 103. Hun er den første, jeg har kendt til at fylde 105 år.

"Vi har et par 100-årige her i øjeblikket, men det er første gang, vi har fejret en 105-års fødselsdag."

Claude Regnard, 72, Bettys eneste søn, fortalte, at hans mor var kommet til Storbritannien fra Frankrig, da hun var 27 år gammel i 1945. Men Betty, der oprindeligt var fra Pyrenæerne, var ikke kommet over med sin mand, Francis, oprindeligt .

Han sagde: "Min far var blevet fløjet over under krigen, og så sluttede hun sig til ham. Han sluttede sig kort efter til den britiske hær."

"Meget af livet i Frankrig blev ødelagt på grund af krigen."

På trods af at hun ikke havde nogen færdigheder med nål og tråd, var Betty i stand til at finde et job som syerske og gjorde det i "et godt antal år."

Vil give særlig oplevelse

Nu håber plejehjemmets ansatte at få hende til at føle sig ekstra speciel ved at invitere en fra Frankrig til at deltage i fejringen.

Nichola tilføjede: "Vi havde 100 års fødselsdagsfester, og hun kom ud og fortalte dem, at hun var 105 år, og at hun ikke skulle glemme hende."

Betty sagde, at hun ser frem til sin fødselsdag og er mest spændt på sin fødselsdagskage.

Hun håber dog, at byens borgmester kommer forbi og siger tillykke.

Så kan de måske dele et godt glas rødvin. Det er nemlig hendes hemmelighed til et langt og sundt liv.