10 tilskadekomne efter flyveturen fra helvede

Udland

26/3/23 | 11:27

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Et luftfartselskab, der tidligere var nægtet indflyvning i Europa pga. sikkerhed, fløj ind i ekstrem turbulens på vej til Lissabon.

Mindst 10 mennesker blev såret på en "flyvetur fra helvede" på grund af ekstrem turbulens.

Det skriver Daily Mail.

Optagelser blev optaget på en Hi Fly-rute drevet af TAAG Angola Airlines fra Angola til Portugal, da de ramte turbulens den 23. marts.

Videoer viste måltider, bakker og plastikbestik, der var strøet ud i gangene på flyvningen efter turbulensen ramte, og børn kunne høres græde i baggrunden.

Flyet tog skade

Flyets loftspaneler var revnede og hullede og en plastbakke kunne endda ses kilet fast i hullet over de overliggende beholdere.

Otte passagerer og to besætningsmedlemmer blev rapporteret at have krævet lægehjælp, med en læge om bord, der hjalp en af de sårede.

Flyselskabet tilføjede i en erklæring, at en ambulance og et lægehold, var blevet sendt til Lissabons lufthavn, hvor flyet landede klokken 20.37, syv timer og 18 minutter efter take-off.

Broget historik

Det var ikke den eneste vejrforstyrrelse den dag, da kraftig regn i den angolanske hovedstad forårsagede, at et fly til Lissabon, der var planlagt til senere, blev udskudt på grund af den glatte landingsbane.

EU forbød TAAG-fly at komme ind i det europæiske luftrum i juli 2007 på grund af sikkerhedsproblemer. i 2019 fik luftselskabet dog lov til at flyve i Europa igen, efter at EU slækkede på nogle krav.