Nu melder Kongehuset ud: Denne dato vender Dronningen tilbage

Royalt

26/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Efter en veloverstået rygoperation er Dronningen nu snart klar til at genoptage sine funktioner.

Søndag den 16. april 2023 fylder Hendes Majestæt Dronningen 83 år.

I den forbindelse vil Hendes Majestæt og den kongelige familie vise sig på balkonerne på Christian IX’s Palæ på Amalienborg klokken 12.00.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse

Tilbage efter rygoperation

Dronningen blev onsdag d. 22. februar opereret i ryggen på Rigshospitalet. Siden der har Frederik overtaget flere opgaver, og nu får han også 'kongetræning'.

Det forventes dog, at Dronningen samme dag vil genoptage sine funktioner som landets regent efter den veloverståede rygoperation og genoptræning.

Dronningens genoptræning går eftersigende godt, men der vil fortsat være en række større opgaver, som Dronningen i de kommende måneder ikke kan gennemføre som planlagt. 

Der vil løbende blive informeret om, hvilke opgaver, som hun ikke kan deltage i. 

Første fejring i 5 år

I anledning af Dronningens fødselsdag vil Den Kongelige Livgarde være iført deres røde gallauniformer og klokken 11.30 vil de gennemføre et stort vagskifte foran  Christian VII's Palæ på Amalienborg.

Det er nu fem år siden at borgerne sidst havde mulighed for at fejre Dronningen på sin balkon på Amalienborg. I 2019 og 2022 var Dronningen på Marselisborg Slog i Aarhus på sin fødselsdag og i 2020 og 2021 blev hendes fødselsdag kun fejret privat på grund af restriktioner. 

Det vil som altid være fremlagt gratulationslister i porten til Det Gule Palæ på Amaliegade 18 1256 København K. Her kan borgere skrive en fødselsdagshilsen til dronningen i tidsrummet 10.00-14.00