MobilePay med stor nyhed: Denne funktion kommer i appen i næste uge

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den blev ellers kaldt "for dyr", da den blev afviklet.

For lidt over et år siden lukkede MobilePay en app.

Som bekendt ikke selve MobilePay-appen, men i stedet appen WeShare, som have ca. 1,2 mio. danske brugere.

Appen gjorde det muligt nemt at dele betalingen med sine venner, men det var efter, efter MobilePays udsagn, for dyrt at have appen kørende ved siden af selve MobilePay-appen.

Da WeShare blev lukket, kom der dog også en melding om, at man regnede med, at en lignende funktion ville blive tilgængelig i selve MobilePay-appen inden for et års tid - og nu er den funktion endelig klar.

Fra næste uge kan du igen nemt dele udgifter i en gruppe – denne gang direkte i appen under ‘Del udgifter.’ Den nye funktion gør det nemt at holde regnskab på f.eks. hytteture og udlandsrejser. MobilePay-appen relanceres samtidig som led i fusionen med norske Vipps.

Det skriver MobilePay i en pressemeddelelse.

Efter over et års intenst forarbejde er Vipps MobilePay således snart på plads med en ny fælles app og teknisk platform. Målet er en førende nordisk wallet. 

Udgangspunktet er den norske Vipps-app, som i januar var afsættet for en relancering af MobilePay i Finland til 2,5 millioner finske MobilePay-brugere. Tirsdag i næste uge rulles den nye app ud i Danmark. 

Del udgifter direkte i MobilePay

'Del udgifter" giver 4,5 millioner danske brugere en meget savnet grupperegnskabsfunktion tilbage.

”Med næste uges relancering af MobilePay i Danmark vil WeShare vende tilbage, så danskerne supernemt kan afregne med hinanden på hytteture, rejser i udlandet og andre kollektive gøremål,” siger Anette Bøje, dansk landechef for Vipps MobilePay: 

”Den nye funktion rummer de nødvendige basis-elementer, men vil over tid blive forbedret med nye features. Fra start er den integreret i MobilePay-appen, så man ikke behøver downloade og håndtere endnu en app. Derfor tror vi, at danskerne kommer til at tage mod den nye funktion med stor gensynsglæde.” 

Fortsat MobilePay i velkendte blå farver

Den nye MobilePay-app vil fortsat være branded med de blå farver i Danmark og Finland - og som Vipps i orange klæder i Norge. Det velkendte MobilePay-swipe vil også være intakt.

Bortset fra det, vil funktioner og produkter være fælles for de over 11 millioner brugere og 400.000 betalingssteder.

MobilePay vil fra næste uge orientere alle sine danske brugere i detaljer om skiftet til den nye app.

MobilePay forbereder samtidig grundig hjælp gennem digitale kanaler og MobilePays telefonsupport for de brugere, som har behov for det.