Bruger du Gmail? Sådan tjekker du, om nogen har fået adgang til din konto med kun 3 klik

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan godt betale sig at bruge lidt tid på at undersøge den slags.

Privatliv og sikkerhed online er blevet mere relevant end nogensinde.

Det betyder også, at det er vigtigt at være opmærksom på tegn på, at ens e-mail-konto eller andre steder med personfølsom data måske er blevet kompromitteret.

Heldigvis tilbyder Google’s Gmail service en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at afdække eventuelle sikkerhedsbrister på din Gmail konto.

Sådan gør du

For at kontrollere om din Gmail-konto er blevet hacket, kan du starte med at gennemgå listen over enheder, der har adgang til din konto.

Det kan være alt fra personlige smartphones til tablets og computere, både hjemme og på arbejdet. Google har integreret en nem og overskuelig funktion i deres sikkerhedssystem, der tillader brugere at se præcist, hvilke enheder der er logget ind på deres konto, og hvor længe de har været aktive.

Denne funktion findes under 'Sikkerhed' i indstillingerne på din Google-konto, hvor du kan navigere til afsnittet 'Dine enheder'.

Her vil du kunne se en liste over alle enheder, der har været brugt til at logge ind på din konto, inklusiv detaljer om deres aktivitet de seneste uger.

Hvis du ser noget fremmed

Skulle du støde på en enhed, du ikke genkender, eller en der har været aktiv fra et usædvanligt sted, giver Google dig mulighed for øjeblikkeligt at logge ud fra denne enhed.

Det er også klogt at ændre din adgangskode regelmæssigt og anvende Googles to-trins verifikation for en ekstra sikkerhedslag.

Disse skridt kan være afgørende for at beskytte din konto mod uautoriserede adgange og sikre, at dine personlige oplysninger forbliver private.