Apple afslører: Sådan oplader du din iPhone hurtigere

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Slip for lange ladetider med disse simple tricks, som Apple har afsløret om opladning af iPhones. Det sparer dig både tid og strøm!

Apple har afsløret en skjult funktion, der kan hjælpe iPhone-brugere med at oplade deres enheder hurtigere. Dette trick er særligt nyttigt, hvis din iPhone oplader for langsomt. Nogle iPhone-modeller har evnen til at oplade hurtigere end normalt ved brug af en "fast charge" kabel. Faktisk kan en iPhone opnå op til 50 % batteri på kun 30 minutter ved brug af denne specifik type kabel.

Sådan fungerer det

For at anvende hurtig opladning skal brugere først sikre sig, at de har et Apple USB-C til Lightning-kabel. De fleste Apple-produkter leveres med dette opladningskabel, når du køber en smartphone, et ur eller en MacBook. Dernæst skal du sikre dig, at du har en af disse adaptere: Apple 18W, 20W, 29W, 30W, 35W, 61W, 67W, 87W, 96W eller 140W USB-C strømadapter.

Hvis du bruger en adapter fra tredjepart, er det vigtigt at sikre, at den understøtter USB Power Delivery (USB-PD). Apple har desuden forklaret, at "hurtig opladning muligvis ikke virker i forhold, der er for kolde eller for varme."

Yderligere tips til batteribesparelse

Lavt strømforbrug

Der er flere andre ting, du kan gøre, når din enhed har lavt strømniveau. For eksempel kan du aktivere 'Lavt strømforbrug'-tilstand. Dette nyttige iPhone-værktøj hjælper med at forlænge batterilevetiden, når din enhed løber tør for strøm. For at slå Lavt strømforbrug-tilstand til eller fra går du til Indstillinger og vælger derefter Batteri. Her kan du slå Lavt strømforbrug-tilstand til.

Skærmens lysstyrke

En anden indstilling, du kan justere, der forårsager batteriafladning, er skærmens lysstyrke. Nogle eksperter foreslår at holde skærmens lysstyrke et sted mellem 65 % og 70 % for at spare en masse batterikraft. Dog bør du holde din lysstyrke så lavt, som dine øjne kan håndtere komfortabelt. For at ændre lysstyrkeniveauer skal du blot glide dine fingre fra øverste højre hjørne ned på din startskærm. Når du gør det, bør du se lysstyrkeslideren – justér den, som du ønsker.

I en tid, hvor teknologi spiller en central rolle i vores dagligdag, er det essentielt at kende til disse små tricks, der kan forbedre vores brug af vores enheder. Med Apples hurtig opladningsfunktion og de yderligere tips til batteribesparelse kan iPhone-brugere nyde længere batterilevetid og mindre frustration over langsom opladning.

Kilde: The Sun