5 ting, du måske ikke vidste, du kan med din smartphone

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ja, du ved godt, din smartphone kan bruges til mere end bare at ringe og skrive - men du kender næppe til alle disse funktioner!

Smartphones' muligheder er tilsyneladende uendelige - og alligevel forbliver folks brug af deres enheder ofte begrænset til områder, de allerede kender til.

En smartphone kan så meget mere end blot at surfe på nettet, foretage videoopkald, afspille musik, streame video og sende tekster.

Et stort problem er, at der nu er så mange funktioner pakket ind i en smartphone, at det er en ægte udfordring at finde dem, huske dem og bruge dem. Nogle af disse skjulte smartphone-funktioner kan hjælpe med at forbedre din produktivitet og gøre hverdagens opgaver lettere.

Hvis der er noget, du skal have gjort, er der en ret god chance for, at din smartphone kan hjælpe dig med det.

For at bringe din smartphone-brug til det næste niveau, har vi samlet nogle smartphone-funktioner, som du måske ikke kender til, men som helt sikkert vil gøre hverdagens opgaver nemmere.

1. Scan dokumenter 

Hvis du nogensinde har skullet underskrive et fysisk dokument og derefter indsende det digitalt bagefter, ved du, hvor meget besvær det kan være at printe ud, scanne og derefter e-maile dokumentet.

Den gode nyhed er, at du ikke længere behøver at henvende dig til din klodsede scanner. Med både iPhones og Android-enheder kan du bruge smartphonen til at scanne et dokument og eksportere det.

På iPhones skal du blot åbne din Notes-app, klikke på kameraikonet og derefter trykke på knappen "scan dokumenter", og du er klar.

På en Android-enhed er processen endnu mere problemfri. Alt du skal gøre er at åbne din kamera-app, holde den over dokumentet og trykke på "scan dokument" for Pixel-telefoner eller det gule "T"-ikon for Samsung-enheder.

2. Start din bil

Før du gør dig for store forhåbninger, så vær opmærksom på, at muligheden for at bruge din telefon som nøgle eller bilstarter helt afhænger af din bils model, mærke og årgang. Heldigvis har mange biler denne funktion.

To grunde til, at du måske ønsker at drage fordel af denne funktion inkluderer muligheden for at fjernstarte din bil fra dit eget hjem eller indstille bilens temperatur, lige som du kan lide den, før du sætter dig ind.

Hvis du er interesseret i denne funktion, så slå din bil op på nettet og se, om der er en app, der kan hjælpe. For eksempel har Ford en app kaldet FordPass, som giver Ford-bilejere mulighed for at låse op og låse biler, fjernstarte bilen og endda planlægge fjernstarter fra appen.

Android-enheder har en funktion kaldet digital nøgle på udvalgte smartphones, som fungerer sammen med din bilproducents app eller producentens e-mail for at gøre din telefon til en digital nøgle.

3. Tag kontrol over dit fjernsyn

Der er få ting, der er mere frustrerende end at gøre sig klar til at se en film, sidde på sofaen, slå sig ned med sit tæppe og snacks og så indse, at man ikke kan finde fjernbetjeningen. Når denne erkendelse rammer, skal du grave for at finde fjernbetjeningen, kun for at finde ud af, at batterierne er flade.

For at spare dig for disse problemer er mange fjernsyn i stand til at synkronisere til din smartphone for at gøre din enhed til en fjernbetjening.

Hvis du har en iPhone, kan du bruge den til at styre kompatible tv, inklusive Roku eller Fire TV, eller et Apple TV 4K. Det er lige så nemt som at være logget på det samme netværk som tv'et, gå til skærmdelingsindstillingen og derefter trykke på fjernbetjeningsikonet.

Android-smartphones har samme kapacitet som Android TV. Alt du skal gøre er at åbne Google TV-appen, trykke på fjernbetjeningsikonet nederst til højre og derefter scanne enheder og vælge din enhed for at fuldføre parringen, ifølge Android.

4. Mål afstande

Har du ikke et målebånd? Intet problem. Du kan tage målinger af alt, hvad du skal på din telefon ved hjælp af din smartphones kamera og AR-teknologi (Augmented Reality). Alt du skal gøre er at vælge et punkt i begyndelsen af ​​det objekt, du måler, og markere et andet punkt for at få den nøjagtige måling.

iPhones kommer med Apple Measure-appen forudindlæst, men hvis du er Android-bruger, skal du ikke bekymre dig. Du kan blot bruge Measure Up, Googles værktøj, der lader dig gøre, hvad Apple Measure-appen gør, men i din telefons browser i stedet for via en app.

5. Overvåg din puls

På trods af overfloden af ​​smartwatches og fitnesstrackere på markedet, er det muligt at overvåge din puls med kun din smartphone. Pulsovervågningsapps bruger dit bagkamera og blitz til at bestemme, hvor meget blod der pumper gennem din hud, og få din puls gennem en praksis kaldet fotoplethysmografi. For at få dine resultater inden for få sekunder, skal du blot placere fingeren over kameraet og brug blitzen.

Disse mobile pulsmålingsapps følger ikke med din telefon som standard, men kan downloades i din smartphones app-butik. For at finde ud af, hvilken man skal downloade, anbefaler jeg at gå til App Store eller Google Play og downloade en gratis app med de mest positive anmeldelser.

Kilde: Zdnet.com