Tandlæge advarer folk om deres tandbørste: Skimmelsvamp gror mellem børstehårene

Sundhed

02/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hun deler også en måde, hvor du kan komme uden om dette problem.

Som om vi har brug for mere af de ting, der overtager vores hjem, er vi nu nødt til at bekymre os om, at skimmelsvamp kan trænge ind i vores tandbørster.

Det skriver Ladbible.

Adskillige læger har udtalt sig om den tavse epidemi, som kan ske lige under næsen på dig, da det ser ud til, at folk har glemt, at deres badeværelser er de bedste kandidater til, at skimmelsvamp kan slå lejr.

Vokser mellem børstehårene

Dr. Ellie Phillips er en af ​​de læger, der er bekymret over de sorte ting, der vokser mellem børstehårene på din tandbørste, og hun advarede om, at der er 'en eneste måde at slippe af med' det:

Den forebyggende tandlæge fra Austin, Texas, er på en mission for at hjælpe folk med at 'undgå unødvendige tandbehandlinger' og deler regelmæssigt sine bedste tips til at opnå god mundsundhed på TikTok.

Hun har over 40 års erfaring som praktiserende tandlæge og er et stiftende medlem af American Academy For Oral Systemic Health (AAOSH).

Kender til faren

En af hendes seneste videoer viste Dr. Ellie, der forklarede, at vi alle skal udføre denne rutine med vores tandbørster dagligt for at 'hjælpe dig med at få den bedst mulige orale sundhed'.

"Mange mennesker er nu fuldt ud klar over, hvor farligt skimmelsvamp kan være. Du arbejder måske på at slippe af med skimmelsvamp i dit hus og visse områder under og omkring dit badeværelse. Men et af de steder, folk glemmer, er deres tandbørste. Tandbørster bliver virkelig snavsede - især når de er tæt på et toilet og i et fugtigt klima, hvor der er fugt...på dit badeværelse." sagde Dr. Phillips i sin video go fortsatte:

"Fugtighed er det værste og tillader faktisk skadelige bakterier at formere sig inde i børstehårene. Omkring de dybere dele af børstehårene i din tandbørste."

Vent 24 timer

Der er ifølge tandlægen kun en måde at komme af med den ulækre skimmelsvamp

"Tør din tandbørste i 24 timer. Så tag din tandbørste, læg den et sted i en kop, så den kan lufttørre og har masser af luft."

Du spekulerer måske på, hvordan du renser dine tænder, mens din tandbørste tørrer men Dr. Ellie har et simpelt forslag.

"Brug en tandbørste om aftenen og en anden tandbørste om morgenen, så den har 24 timer, før du skal bruge den igen."

Andre tandlæger og sundhedspraktiserende læger har også opfordret folk til at bruge bundløse tandbørsteholdere for at stoppe mug og andet, der samler sig i bunden.